Ga naar de inhoud
Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met spekjes

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost. Lekker met wat appelmoes.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 400 gr andijvie
  • 100 ml melk
  • Klont boter
  • peper en zout
  • 250 gr spekjes
  • 1 ui

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, klontje boter, snuf peper en eventueel zout.


  2. Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min. zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt. Schep als laatste de spekjes en ui erdoor of erover. Lekker met wat appelmoes, je kunt ook zelf appelmoes maken.