Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Andijviestamppot met spekjes

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost

Ingrediënten
  • 600 gr kruimige aardappels
  • 400 gr andijvie
  • 100 ml melk
  • Klont boter
  • peper en zout
  • 250 gr spekjes
  • 1 ui

Bereiding
Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, klontje boter, snuf peper en eventueel zout.

Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt. Schep als laatste de spekjes en ui er door of er over. Lekker met wat appelmoes.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×