Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hertenbiefstuk met stoofperen

 
 
Verwen jezelf en andere met malse hertenbiefstuk met stoofperen en cranberries

Ingrediënten
4 stoofpeertjes
300 ml witte wijn
1 eetll citroensap
75 g suiker + 3 eetl suiker
1 vanillestokje, door de lengte gehalveerd
1 sinaasappel
150 g cranberry’s
2 el roomboter
4 hertenbiefstukken
Peper en zout
 
Bereiding
Doe de wijn, 75 gram suiker, citroensap in een pannetje en zet op het vuur. Schil ondertussen de peertjes en halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg ze samen met het vanillestokje in het pannetje met de wijn. Zet het vuur klein en laat de peetjes 2 uur stoven. Was ondertussen de sinasappel en rasp de schil. Doe de rasp, 3 eetl suiker en de cranberry’s in een ander pannetje. Halveer de geraspte sinasappel en knijp de boven het pannetje uit en meng met de cranberry’s en laat het 3 min koken. Laat de compote afkoelen. Bestrooi de hertenbiefstuk met zout en peper. Verhit een koekenpan goed door en laat de roomboter smelten. Bak de hertenbiefstuk aan beide kanten mooi bruin. Reken 6 minuten voor medium rare, 7-8 minuten voor medium. Haal de peertjes uit de wijn en serveer met de cranberrycompote en snijd de hertenbiefstuk in plakken van ongeveer 2 cm. Lekker met aardappeltoefjes en rucola.
 
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette