Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Falafel burger met gegrilde paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Macaroni met gehakt en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt; macaroni met tomatensaus, courgette, paprika en (vega)gehakt. Gemaakt zonder pakjes en zakjes.  

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Glutenvrije pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 pizza
  • **

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Gezonde lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze gezonde(re) en light versie op de bekende lasagne bevat geen bechamelsaus maar een lichte saus met Huttenkase en extra veel groenten. Lekker licht en voedzaam dus.

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • **

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Gele curry met bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Griekse pita burgers
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 4 stuks
  • **

Lekker van de bbq of uit de pan: pitabroodje met een zelfgemaakte hamburger, geroosterde paprika en fetakaas.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • ***

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • **

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Taco’s met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Krokante taco’s met een heerlijke kruidige vulling van (vegan) kip en paprika geserveerd met zure room en avocado

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Stamppot met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Probeer eens deze verrassende stamppot met gebakken paprika, oude kaas en rucola. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders dan de standaard stamppot.

Pizza met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Lekkere zelfgemaakte pizza met geruld gehakt op smaak gebracht met rode peper gecombineerd met champignons en tomaatjes.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Broodje paddenstoelen shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.

Zoete aardappel gnocchi basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • **

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!