Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Paksoi stamppot met Oosterse twist
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

Pasta met garnalen en knoflook
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 22 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.

Vis in filodeeg pakketjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Door kabeljauw op een bedje van prei gaar te stomen in een krokant jasje van filodeeg blijft deze lekker mals en vol van smaak. Deze filodeeg pakketjes met vis zijn bovendien een verrassend en feestelijk gerecht om te serveren met een (kerst) diner.

Wellington bladerdeeg met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat zowel indruk maakt als heerlijk smaakt? Probeer dan deze wellington met een vulling van o.a. zoete aardappel, een creatieve twist op de klassieke wellington. Dit recept combineert het knapperige van bladerdeeg met de zoetheid van zoete aardappel en een mix van verse groenten en kruiden. Het is perfect voor een feestelijke gelegenheid of kerstdiner.

Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Nasi taart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min minuten
  • 4 personen
  • *

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Krokante gnocchi met dip
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak gnocchi eens op een andere manier zoals deze krokante gnocchi uit de Airfryer of Healthfryer. Heerlijk gekruid en goudbruin gebakken, lekker als hapje of bij het avondeten. Combineer ze met een frisse salade voor een compleet hoofdgerecht.

Pasta met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Wraps met gyros
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Op zoek naar een snelle en smakelijke maaltijd? Probeer deze wraps met gyros! Met knapperige sla, hartige gyros en verfrissende tzatziki zijn deze wraps perfect voor een doordeweekse avond. Binnen 20 minuutjes heb je ze al gemaakt.

Pasta met gebakken feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze populaire pasta met gebakken feta is een heerlijk mediterraans gerecht waar je gegarandeerd gelukkig van wordt. Met de tomaten, puntpaprika en feta uit de oven maak je een smaakvolle, romige saus.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • *

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Aubergine waaier
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.

Wraps met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Laat je inspireren door de herfst met deze wraps met pompoen. Met smaakvolle pompoenblokjes, romige avocado en afgemaakt met feta en amandelen. Lekker als warm hoofdgerecht, maar ook perfect voor een koude lunch.

Stevige bruine bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een stevige soep boordevol groenten en bonen. Deze soep is eenvoudig om te maken, budget friendly en ideaal om voor een groot gezelschap te maken.

Pastaschotel met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ontdek deze heerlijke ovenschotel met pasta en geroosterde pompoen, perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Proef de combinatie van smeuïge mozzarella, kruidige saus en knapperige walnoten! Dit makkelijke en vegetarische herfstgerecht staat op tafel in slechts 60 minuten.

Pasta funghi
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

De bekende romige pasta met paddenstoelen en/of champignons kun je ook makkelijk plantaardig maken en staat binnen enkele minuten op tafel! Lekker romig & smaakvol.

Broodje pulled oesterzwam met BBQ-saus
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min kooktijd
  • 2 broodjes
  • *

Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Dit heerlijke broodje met pulled oesterzwammen in BBQ-saus zal je versteld doen staan van de smaak, maar is ook erg gemakkelijk om te maken.

Saffraan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze romige saffraan risotto is een echte Italiaanse klassieker. Door de combinatie saffraan, rozijnen en knoflook krijgt dit gerecht een mooie 'golden touch'.

Orzo ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Kip in zwarte pepersaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min marineren
  • 2 personen
  • *

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Wraps met kip saté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een snelle, simpele en smaakvolle maaltijd met deze wraps met kip saté. Lekkere (vega) kip in satésaus, knapperige groenten en gebakken uitjes in een wrap. Binnen 20 minuutjes heb je dit gemaakt.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gezonde pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Een smakelijke en gezonde pizza boordevol groenten staat op het menu! Met een volkoren deeg als basis en heerlijke toppings zoals broccoli, champignons en rode ui. Ontdek hoe je hem eenvoudig zelf maakt.