Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 minuten
  • **

Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuïge en smaakvolle hutspot te maken, een stamppot op basis van aardappels, wortel en ui

Wraps met rode kool salade en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 - 3 personen
  • **

Deze wraps met falafel zijn gevuld met een lekkere salade van wortel, rode kool en appel en afgemaakt met een sausje van Griekse yoghurt

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten en vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas

Vegan lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Broccolirijst met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus, lekker en licht!

Klassieke flammkuchen met spekjes en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 90 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Vegetarische wellington
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 35 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 60 min
  • 4 personen
  • **

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • **

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten eens met stoofperen en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner

Hachee ovenschotel met rode kool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Vissoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • **

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta

Zelfgemaakte kip korma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens dit makkelijk en heerlijk Indiaas gerecht van kip in een milde curry saus, gemaakt zonder pakjes of zakjes

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Kikkererwtenstoof met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, champignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 ½ - 3 uur
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Romige spaghetti met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×