Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke recepten voor snelle en makkelijke hoofdgerechten met vlees, kip, vis of vegetarisch. Probeer gerechten uit bijvoorbeeld de Italiaanse, Hollandse of Oosterse keuken zoals gevulde varkensrolletjes, parmezaanse kip, pastaschotel of mihoen met gamba’s.

Bao buns
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • **

Deze vegetarische gestoomde broodjes maak je lekker zelf. Gevuld met gemarineerde kipstukjes, wortel en avocado.

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Vis met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

Sticky bloemkool met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke maaltijd met bloemkool in de hoofdrol. Gebakken in een jasje van licht pittige sesamsaus.

Poké bowl met watermeloen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 bowls
  • **

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

Vegan moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min oventijd + 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Griekse ovenschotel met aardappeltjes, vegetarisch gehakt en vegan bechamelsaus

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Oosterse snijbonen roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Lekker makkelijk en snel vega(n) wokgerecht van tempeh met snijbonen en paprika in een teriyakisaus.

Romige vegan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Zoete aardappelcurry
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk romige zoete aardappelcurry met onder andere kikkererwten, paprika en spinazie

Ovenschotel met aubergine rolletjes en couscous
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Ovenschotel met tomatensaus met lekkere auberginerolletjes gevuld met couscous en pistache

Vegetarische barbecue burgers
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 stuks
  • **

Heerlijke zelfgemaakte vegetarische burgers van kikkererwten en barbecuesaus met een simpele komkommersalade

Rijstsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Citroenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

Witlof gevuld met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Spaghetti aglio e olio
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Gnocchi zelf maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

Javaanse omelet wrap met tempeh
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Smakelijke vegetarische maaltijd van een omeletwrap gevuld met een kruidige vulling van groenten en tempeh geserveerd met pindasaus

Pasta met raapstelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Broccolischotel met brie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met pasta, broccoli en brie is een makkelijk recept en een heerlijke combinatie!

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning