Zalm in bladerdeeg

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng de roomkaas met de pesto. Snijd het vel bladerdeeg in 2 stukken. Of plak 4 plakjes aan elkaar als een vierkant. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

 Verdeel een beetje paneermeel in het midden aan 1 zijde van het bladerdeeg. Leg hier de zalm op. Besmeer met een laag romige pesto. Klap de andere helft eroverheen en druk de zijkanten goed dicht met een vork.

 Maak met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenzijde. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee. Zet de zalm in bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Lekker met een frisse salade.

 Tip: heb je nog een beetje bladerdeeg over? Snijd hier dan stroken van en besmeer met een beetje pesto en draai een paar keer om zijn as. Bak deze bladerdeegstengels mee met de zalm.

zalm-in-bladerdeeg
116 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.