Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm in bladerdeeg

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng de roomkaas met de pesto. Snijd het vel bladerdeeg in 2 stukken. Of plak 4 plakjes aan elkaar als een vierkant. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

 Verdeel een beetje paneermeel in het midden aan 1 zijde van het bladerdeeg. Leg hier de zalm op. Besmeer met een laag romige pesto. Klap de andere helft eroverheen en druk de zijkanten goed dicht met een vork.

 Maak met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenzijde. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee. Zet de zalm in bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Lekker met een frisse salade.

 Tip: heb je nog een beetje bladerdeeg over? Snijd hier dan stroken van en besmeer met een beetje pesto en draai een paar keer om zijn as. Bak deze bladerdeegstengels mee met de zalm.

zalm-in-bladerdeeg

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99