
Zalm in bladerdeeg
Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto. In 20 minuten voorbereid. Lekker met een salade erbij.
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten: Zalm in bladerdeeg
Voor personen
-
2 zalmfilets ( Ć 150 gr )
-
1 rol vers bladerdeeg ( of 8 plakjes )
-
1 eetlepel pesto
-
1 eetlepel roomkaas
-
2 eetlepels paneermeel
-
1 ei
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zalm in bladerdeeg
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Meng de roomkaas met de pesto.
-
Snijd het vel bladerdeeg in 2 stukken. Of plak 4 plakjes aan elkaar als een vierkant.
-
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel een beetje paneermeel in het midden aan 1 zijde van het bladerdeeg. Leg hier de zalm op.
-
Besmeer met een laag romige pesto. Klap de andere helft eroverheen en druk de zijkanten goed dicht met een vork.
-
Maak met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenzijde.
-
Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee.
-
Zet de zalm in bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
-
Lekker met een frisse salade zoals deze snelle ravioli salade of orzo salade met pesto.
-
Tip: heb je nog een beetje bladerdeeg over? Snijd hier dan stroken van en besmeer met een beetje pesto en draai een paar keer om zijn as. Bak deze bladerdeegstengels mee met de zalm.
Heeft het gesmaakt?
170 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 670
- vet 44 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 38 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 30 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker