Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm in bladerdeeg

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto

Ingrediënten
  • 2 zalmfilets à 150 gr
  • 1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakjes )
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de roomkaas met de pesto. Snijd het vel bladerdeeg in 2 stukken. Of plak 4 plakjes aan elkaar als een vierkant. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

Verdeel een beetje paneermeel in het midden aan 1 zijde van het bladerdeeg. Leg hier de zalm op. Besmeer met een laag romige pesto. Klap de andere helft eroverheen en druk de zijkanten goed dicht met een vork.

Maak met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenzijde. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee. Zet de zalm in bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Lekker met een frisse salade.

Tip: heb je nog een beetje bladerdeeg over? Snijd hier dan stroken van en besmeer met een beetje pesto en draai een paar keer om zijn as. Bak deze bladerdeegstengels mee met de zalm.

zalm-in-bladerdeeg

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×