Zalm in bladerdeeg

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto. In 20 minuten voorbereid. Lekker met een salade erbij.

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Meng de roomkaas met de pesto.

  3. Snijd het vel bladerdeeg in 2 stukken. Of plak 4 plakjes aan elkaar als een vierkant.

  4. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Verdeel een beetje paneermeel in het midden aan 1 zijde van het bladerdeeg. Leg hier de zalm op.

  6. Besmeer met een laag romige pesto. Klap de andere helft eroverheen en druk de zijkanten goed dicht met een vork.

  7. Maak met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenzijde.

  8. Klop het ei los en besmeer de bovenzijde van het bladerdeeg hiermee.

  9. Zet de zalm in bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven tot hij goudbruin is.

  10. Lekker met een frisse salade zoals deze snelle ravioli salade of orzo salade met pesto.

  11. Tip: heb je nog een beetje bladerdeeg over? Snijd hier dan stroken van en besmeer met een beetje pesto en draai een paar keer om zijn as. Bak deze bladerdeegstengels mee met de zalm.

Heeft het gesmaakt?
169 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!