Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Lamsrack met kruidenkorst
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak indruk met dit kerstrecept van lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten

Gehaktballetjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.

Roerbak met kip, groenten en pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst. 

Witlofstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Mini beef wellington
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze makkelijke 1 persoons variant op de beef wellington met varkenshaas en spek is ideaal voor de kerst.

Vegan stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

Spaanse ovenschotel met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven. In 20 minuten voorbereid. De oven doet de rest.

Spruitjes stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Dit verrassende plantaardige stoofpotje gemaakt met jackfruit is hét recept deze herfst en winter. De geur alleen al nodigt uit om het vaker te maken.

Mac and cheese recept
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit klassieke recept met macaroni en kaas uit de oven heb ik aangevuld met spekjes en broccoli voor een lekkere en complete maaltijd.

Thaise rode curry soep met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Vegetarisch kerstgerecht
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 10 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch kerstrecept van truffelrisotto met champignons omringd door courgette

Vegetarische kerstmenu's
  • 16-11-2022
  • 0 reacties
  • Sandra

Vegetarische kerstrecepten worden steeds populairder. Van een feestelijk vegetarisch voorgerecht tot nagerecht. In deze blog geef ik lekkere suggesties voor een heerlijk kerstmenu zonder vlees of vis.

Pompoen chili
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Babi ketjap spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 stuks
  • *

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 uur
  • 3 personen
  • *

Dit goulash recept is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden. Goulash is Hongaars stoofvlees dat lekker is met aardappelpuree.

Rijst met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Gnocchi bolognese ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Ovenschotel met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel met boontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes. In 25 minuutjes heb je dit ovengerecht al in de oven staan. Met een aantal eenvoudige ingrediënten is dit een goed budgetrecept.

Kip met champignon roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Altijd lekker: gebakken champignons en kip in een romige saus gereserveerd met broccoli en rijst.

Couscous met pistacheballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk couscousgerecht met rozijnen en radijsjes en gehaktballetjes van crunchy stukjes pistache en Ras El Hanout kruiden.

Gevulde paprika met bulgur en linzen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.