Ga naar de inhoud
Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 grote courgettes
  • 300 gr gehakt ( vegetarisch )
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • geraspte kaas
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 2 bosui
  • 1 paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • handje geraspte kaas ( cheddar of gewone )
  • 1 eetlepel olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette door de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje wat vruchtvlees uit het midden. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrijk de courgettes aan de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een klein snufje peper en zout. Zet de courgettes 10 minuten in de oven.


    Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt
  2. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Snijd de paprika en bosui in kleine stukjes en roerbak even mee. Doe ook de tomatensaus erbij. Laat de mais uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel.


    Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt
  3. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het Mexicaanse gehaktmengsel. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer ze eventueel nog met wat extra bosui.