Ga naar de inhoud
Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten: Courgette Mexicaans

Voor stuks

  • 2 grote courgettes
  • 300 gr gehakt ( vegetarisch )
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • geraspte kaas
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 2 bosui
  • 1 paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • handje geraspte kaas ( cheddar of gewone )
  • 1 eetlepel olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Courgette Mexicaans

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette door de lengte doormidden. Schraap met een lepeltje wat vruchtvlees uit het midden. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrijk de courgettes aan de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met een klein snufje peper en zout. Zet de courgettes 10 minuten in de oven.


    Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt
  2. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Snijd de paprika en bosui in kleine stukjes en roerbak even mee. Doe ook de tomatensaus erbij. Laat de mais uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel.


    Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt Mexicaans gevulde courgette met gehakt
  3. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het Mexicaanse gehaktmengsel. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer ze eventueel nog met wat extra bosui.


Tips

Kun je courgette rauw eten?

Zeker! Courgette kun je rauw eten, bijvoorbeeld in dunne linten of plakjes. Lekker in een salade met citroen, feta en munt. Het heeft een milde, frisse smaak en blijft lekker knapperig. Wel even goed wassen van tevoren. Als de smaak bitter is: niet eten, dan is hij waarschijnlijk niet meer goed.

Moet ik een courgette schillen voor gebruik?

Nee, schillen is niet nodig. De schil is eetbaar en bevat veel voedingsstoffen. Wel even goed wassen voor gebruik.

Waar moet je op letten bij het kopen van een courgette?

Als je courgette koopt, let dan op de stevigheid en kleur. Kies er eentje die mooi donkergroen (of geel, bij gele varianten) is, zonder deuken of zachte plekken. De schil moet strak en glad zijn – rimpels of vlekken zijn een teken dat de courgette al wat ouder is. Een courgette van zo’n 15 tot 20 cm is het lekkerst: jong en sappig, met een zachte smaak en weinig zaadjes. Hele grote courgettes kunnen wat melig of waterig zijn. Ook goed om te weten: hoe lichter de courgette aanvoelt, hoe meer vocht hij waarschijnlijk bevat. Dus wil je ‘m grillen of bakken zonder dat alles nat wordt? Ga dan voor een stevig en compact exemplaar.

Wat is het verschil tussen groene en gele courgette?

Eerlijk gezegd, niet heel veel. Het zijn allebei gewoon courgettes, maar de gele variant is iets zachter en milder van smaak. Vooral leuk voor kleur op je bord!

Nog meer handige kooktips om courgette te bereiden en bewaren

Wil je nog meer weten over de courgette? Bekijk onze kooktips over courgette en leer hoe je deze veelzijdige groente kan bereiden, bewaren, heerlijke recepten en nog veel meer leuke weetjes! Of bekijk de top 10 courgette recepten.