Babi pangang

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Saus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het vlees, indien dit nog niet het geval is, in stukjes. Doe het in een kom en meng met 2 eetlepels ketjap, sambal en 2 eetlepels zonnebloemolie. Pers ook het teentje knoflook erbij. Meng door elkaar en laat zolang marineren.

  2. Snijd de ui en gember in hele kleine stukjes. Bak deze 2 minuutjes in een pannetje met een eetlepel zonnebloemolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Doe dan ook het citroensap, basterdsuiker, ketchup, Chinees vijfkruidenpoeder en ketjap erbij en roer door elkaar. Giet dan de bouillon erbij breng zachtjes aan de kook. Meng de maïzena met een eetlepel water en voeg het papje toe aan de saus en roer goed door en laat ca. 10 min indikken. Wil je de saus nog iets dikker, voeg dan wat extra maïzena toe.

  3. Bak het vlees of de vega stukjes gaar in een pan. Schep ze daarna door de rode pangang saus. Serveer de babi pangang met wat rijst, atjar, gebakken uitjes en/of een komkommersalade.

Heeft het gesmaakt?
345 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!