Babi pangang

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Saus

Bereiding

Snijd het vlees, indien dit nog niet het geval is, in stukjes. Doe het in een kom en meng met 2 eetlepels ketjap, sambal en 2 eetlepels zonnebloemolie. Pers ook het teentje knoflook erbij. Meng door elkaar en laat zolang marineren.

Snijd de ui en gember in hele kleine stukjes. Bak deze 2 minuutjes in een pannetje met een eetlepel zonnebloemolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Doe dan ook het citroensap, basterdsuiker, ketchup, Chinees vijfkruidenpoeder en ketjap erbij en roer door elkaar. Giet dan de bouillon erbij breng zachtjes aan de kook. Meng de maïzena met een eetlepel water en voeg het papje toe aan de saus en roer goed door en laat ca. 10 min indikken. Wil je de saus nog iets dikker, voeg dan wat extra maïzena toe.

Bak het vlees of de vega stukjes gaar in een pan. Schep ze daarna door de rode pangang saus. Serveer de babi pangang met wat rijst, atjar, gebakken uitjes en/of een komkommersalade.

243 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!