Ga naar de inhoud
Kibbeling maken

Kibbeling maken

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor kibbeling beslag. Lekker als hapje of bij het avondeten met verse groenten en aardappels.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 500 gr kabeljauw
  • 225 gr bloem
  • 1 ei
  • 400 ml melk
  • citroensap
  • peper en zout
  • 1 theelepel dille ( verse of gedroogde )
  • Olie om in te frituren
  • Lekker met groente en aardappel roerbak

Materialen

  • Garde en schuimspaan

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Dep de vis droog en snijd in stukken van ca. 3 cm. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met peper, zout en dille.


  2. Klop de melk en het ei door elkaar met een garde. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot deze is opgenomen. Klop tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.


  3. Verhit een laag olie, zodat de kibbeling net onder staat, in een pan tot 180 graden.


    kibbeling stap 1 kibbeling stap 2 kibbeling stap 3
  4. Neem een stukje kabeljauw en haal deze door het beslag, laat iets uitdruppelen en laat in de olie glijden. Doe niet te veel stukjes tegelijk in de olie anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak ze mooi goudbruin in ca 4 a 5 minuten.


  5. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Lekker met remoulade of knoflook saus.