Kibbeling

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor het beslag

 
Ingredienten
Ca 500 gr kabeljauw
225 gr bloem
1 ei
400 ml melk
citroensap
peper en zout
1 theelepel (verse of gedroogde) dille
Olie om in te frituren
Lekker met groente en aardappel roerbak
 
Materialen
Garde en schuimspaan
 
Bereiding
Dep de vis droog en snijd in stukken van ca. 3 cm. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met peper, zout en dille. Klop de melk en het ei door elkaar met een garde. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot deze is opgenomen. Klop tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Verhit een laag olie, zodat de kibbeling net onder staat, in een pan tot 180 graden.
 
kibbeling 01
kibbeling 01
kibbeling 01
kibbeling 01
Neem een stukje kabeljauw en haal deze door het beslag, laat iets uitdruppelen en laat in de olie glijden. Doe niet te veel stukjes tegelijk in de olie anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak ze mooi goudbruin in ca 4 a 5 minuten. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Lekker met remoulade of knoflook saus.
 
37 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.