Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kibbeling

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor het beslag

 
Ingredienten
Ca 500 gr kabeljauw
225 gr bloem
1 ei
400 ml melk
citroensap
peper en zout
1 theelepel (verse of gedroogde) dille
Olie om in te frituren
Lekker met groente en aardappel roerbak
 
Materialen
Garde en schuimspaan
 
Bereiding
Dep de vis droog en snijd in stukken van ca. 3 cm. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met peper, zout en dille. Klop de melk en het ei door elkaar met een garde. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot deze is opgenomen. Klop tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Verhit een laag olie, zodat de kibbeling net onder staat, in een pan tot 180 graden.
 
kibbeling 01
kibbeling 01
kibbeling 01
kibbeling 01
Neem een stukje kabeljauw en haal deze door het beslag, laat iets uitdruppelen en laat in de olie glijden. Doe niet te veel stukjes tegelijk in de olie anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak ze mooi goudbruin in ca 4 a 5 minuten. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Lekker met remoulade of knoflook saus.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×