Gevulde paprika’s uit de Bosch AutoCook multicooker

Ik heb iets heel gaafs! Ik heb namelijk sinds kort de Bosch AutoCook Pro in huis, een super handig apparaat waarmee je makkelijk en snel een verse en gezonde maaltijd op tafel zet.

En ik mag 30 van mijn fans blij maken met deze multicooker van Bosch die net op de Nederlandse markt is gekomen. Je leest het goed, ik geef 30 apparaten weg! Onderin deze blog lees je hoe je kans maakt. Maar ik zal jullie eerst iets over mijn eigen ervaring vertellen en uiteraard deel ik ook een lekker recept.

Mijn eerste indruk:
De Bosch AutoCook is niet alleen handig in de keuken, hij ziet er ook nog eens mooi uit. Hij is niet lomp en er zit een beugel aan om hem makkelijk te verplaatsen. Aan de bovenzijde zitten verschillende knoppen en functies, dit ziet er in het begin misschien wat ingewikkeld uit maar werkt super simpel. Je hebt speciale functies voor het maken van bijvoorbeeld rijst, pasta, soep, risotto, yoghurt en groenten. Verder kun je bakken, koken, stomen, stoven, sous vide bereiden en opwarmen.

Dit apparaat is ideaal als je weinig tijd hebt. Je kiest zo makkelijker voor een verse maaltijd dan een kant en klare maaltijd zonder dat je veel extra tijd kwijt bent. Ook hoef je geen sterrenkok te zijn voor deze keukenmachine. Je doet de ingrediënten er in en de Bosch AutoCook doet de rest. En omdat wij momenteel in een verbouwing zitten is hij ideaal, je hebt amper een fornuis, oven en/of magnetron nodig.

Wat zit er allemaal bij?
Een uitgebreid receptenboek met meer dan 100 lekkere gerechten en de bereidingswijze. Hulpmiddelen zoals een frituurmand, stoommandje, spatel, pollepel en maatbeker.

Nog meer voordelen
De AutoCook werkt op inductie waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en de temperatuur precies kan worden ingesteld. En in combinatie met stoom creëer je een snelkook functie die echt super werkt. Zo maak je in no time een lekkere stoofschotel of risotto bijvoorbeeld. Omdat we net verhuisd zijn naar een nieuwe woning heb ik geen stoomoven meer maar met de AutoCook kan ik toch een heerlijk mals visje of groenten stomen.

Direct aan tafel nadat je thuis komt van je werk of sporten? Dat kan ook met de uitgestelde start functie. Zo kun je hem in de ochtend al klaarzetten. En mocht je onverwachts iets later aan tafel gaan dan is dat ook geen probleem met de warmhoudfunctie.

Gerechten uit de AutoCook
Je kunt niet alleen een lekkere soep of risotto maken met deze multicooker maar ook bijvoorbeeld cannelloni, taarten, curry’s, gehaktballen, jam, pulled pork en quiche. En nog veel meer! Het recept voor gevulde paprika’s met couscous deel ik hieronder. Door de stoomfunctie wordt de couscous lekker zacht en is het gerecht snel klaar. En de smaak van de paprika’s proef je veel beter, plus het is ook nog eens heel gezond want vitamines blijven behouden. Voor nog meer recepten en tips kun je ook terecht op de AutoCook app.

Wat moet je doen om kans te maken op één van de 30  Bosch AutoCook apparaten?
1. Schrijf je hier in! Laat je gegevens achter en vervolgens worden er 30 personen gekozen die hierover bericht ontvangen.

2. Je bent bereid om op woensdag 26 april naar het Bosch Inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp te komen. Je krijgt daar een introductie hoe het apparaat werkt en een kleine kookworkshop van mij. Vervolgens mag je het apparaat mee naar huis nemen, hij is en blijft dan van jou.

3. Vervolgens ga je thuis lekker aan de slag met de Bosch AutoCook. Het resultaat en je ervaring deel je op social media.

Info
Adviesverkoopprijs van de AutoCook is €329,- (typenummer: MUC88B68)

Als je in de periode van 13 april t/m 2 juli 2017 de nieuwe Bosch AutoCook koopt, ontvang je €50,- retour.

Recept gevulde paprika’s met couscous

HOOFDGERECHT - 10 MIN + VOORVERWARMEN + 8 MIN AUTOCOOK – 3 STUKS

Ingrediënten
3 paprika’s
½ courgette
100 gr feta
3 eetlepels grof gehakte walnoten
Verse basilicum
Snufje peper en zout
100 gr couscous
1 bosui

150 ml Griekse yoghurt
1 limoen
Peper en zout

Bereiding
Snijd de bovenzijde van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes aan de binnenkant. Snijd de courgette en feta in kleine blokjes en de bosui in ringetjes. Doe de (ongekookte) couscous in een kom. Schep de courgette, bosui, basilicum, feta en walnoten er door. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Vul de AutoCook pan met 500 ml water. Plaats het stoommandje er in zonder het inzetstuk.

Zet de paprika’s rechtop er in en doe de paprikahoedjes er op. Doe de deksel van de machine dicht en draai hem op slot. Selecteer het programma ‘steam’. En vervolgens het programma ‘short’. Hij stelt dan automatisch in op 8 minuten (langer of korter kun je ook handmatig nog aanpassen). Druk dan op het vinkje en dan gaat hij voorverwarmen. Zodra hij voorverwarmd is telt de klok af van 8 naar 0 minuten. Dan is hij klaar. Druk op de stoom ontluchtingsknop op de greep, de stoom ontsnapt nu. Vervolgens kun je de deksel openen.

Roer de yoghurt los met het sap van de limoen en peper en zout. Serveer deze op of naast de gevulde paprika’s.

Houd ongeveer per persoon 2 paprika’s aan. 4 paprika’s passen eventueel ook in de AutoCook.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Anne-Marie Hemmes 23 juni 2017 om 12:12

Hallo, Een beetje laat misschien maar probeer het toch. Net bij de groothandel geweest en zag hem staan en dacht dat is Super! Hij lijkt op het apparaat van mijn schoonzuster die ook zoiets heeft uit Italië maar die was wel 1000,- . Ideaal voor mijn gezin van vijf en gezond eten, en moet afvallen vanwege hoog cholesterol en bloeddruk. Maar wilde eerst op het internet kijken. Ik ben benieuwd of ik nog een reactie krijg om hem als nog op te mogen halen en uit te mogen proberen. Groetjes!

Rosa 26 mei 2017 om 15:49

Zou graag deze cooker ophalen heb een kleine keuken .Maar het zoe voor mij erg fijn zijn als ik gezond eten zou kunnen maken .Door gezondheidsproblemen kan ik ook niet lang staan en is eten bereiden een hele vermoeiende bezigheid.

Linda 21 april 2017 om 15:48

Graag zou ik woensdag de 26 de workshop bij willen wonen en de autocook mee naar huis willen nemen.....veel vrienden zijn enthousiast ,maar vind het altijd spannend om er mee te werken...maar inclusief workshop is natuurlijk perfect.

Vincent 19 april 2017 om 13:52

Onze oven staat in de garage. De afgelopen dagen was het weer erg koud. Dan is het een grote opgave om naar de garage te gaan. Eten dan dus uit de gewone pan. Met een AutoCook kan ik toch de lekkere gerechten "als uit de oven" maken zonder kou te vatten!

Claudia 19 april 2017 om 09:20

heb me opgegeven, lijkt me een mooie keukenmachine, ben zelf "enigszins" verslaafd aan keukenmachines, superhandig !. Daarnaast ben ik erg benieuwd welke gerechten/recepten ik voor mijn cliënten die gaan voor een gezonde leefstijl/afvallen, zou kunnen maken.

Geke Koopal 15 april 2017 om 16:20

Het lijkt me een heel goed apparaat. Aangezien ik geen oven heb in mijn nieuwe huis zou ik er erg blij van worden als ik zo eentje zou krijgen!

anneke 15 april 2017 om 09:48

Het lijkt me super de AutoCook, doe graag mee om gezonde maaltijden mee te maken.

marita 15 april 2017 om 09:18

het lijkt me helemaal super om `n kans te krijgen om aan deze actie mee te doen

Gerria 14 april 2017 om 15:33

Ik maak graag kans op deze veelzijdige AutoCook!!!

Annelies Goderbauer 14 april 2017 om 15:04

Oh dàt lijkt mij een super een kookpan/snelkookpan/stoompan ineen! Gezond en milieu vriendelijk en snel een goede maaltijd bereiden!! Oh ik zou deze zo graag willen "krijgen"! Ik duim voor mezelf ?.

Linda 14 april 2017 om 14:27

Helaas lukt het me niet om aan te melden hiervoor omdat ik Facebook niet kan koppelen. Helaas mag ik mee doen

Antoine Kipping 14 april 2017 om 12:01

Super gaaf lijkt me geweldig.

Karin Driessen 13 april 2017 om 16:51

Super gaaf! lijkt me een heel fijn alles-in-een apparaat! (:

Karin Driessen 13 april 2017 om 16:51

Super gaaf! lijkt me een heel alles-in-een apparaat! (:

Anette 13 april 2017 om 16:14

Lijkt me geweldig om dit superapparaat te hebben. Ik ben al heel lang bezig met gezond eten en dit zou een mooie aanvulling zijn voor mijn keuken. Ik ben ook bezig om een een kleine catering met gezonde buffets en verantwoorde hapjes e.d. op te zetten dus dan is dit meer dan welkom. Ik zou er erg blij mee zijn

Steve L 13 april 2017 om 12:01

Perfect voor mijn kookbeurt…

Dirk 12 april 2017 om 21:41

Dat zou te gek zijn. Binnenkort zal ik door omstandigheden een aantal maanden niet kunnen beschikken over een keuken en als ik zo lees wat je allemaal met de Bosch Autocook Pro kunt doen zal die mij het leven een stuk gemakkelijker gaan maken. Kom maar op zou ik zeggen!

Margo Koning 12 april 2017 om 18:34

Oh dat zou fantastisch zijn zo met opgroeiende kinderen die na school/werk even snel en toch gezond kunnen eten voordat ze weer naar hun bijbaantje moeten.

Sharon Robinson 12 april 2017 om 15:50

Met een drukke salon lijkt mij dit een super apparaat om toch gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel te zetten??

Michelle Heuvelmans 12 april 2017 om 15:02

Wat een superleuke actie! De Bosch AutoCook Multicooker klinkt als de perfecte aanvulling in mijn drukke studentenleven. Snel, makkelijk, gezond en bovendien lekker koken... Ik ga gauw beginnen met duimen! :)

Monique 12 april 2017 om 14:20

Heel gaaf! En wat een heerlijk recept ook weer. Yummie! :)

Angela 12 april 2017 om 14:02

Wat superleuk zeg! Wauw! Ik heb me ingeschreven en ga nu heel hard duimen.

Truus 12 april 2017 om 12:28

ik heb me aan gemeld, lijkt me geweldig om zo`n apparaat te mogen proberen.

Silvia 12 april 2017 om 07:26

Wat leuk Sandra! Komt dat even goed uit, ben dan vrij en ga half mei met een nieuwe baan beginnen. Heb ik in de tussentijd mooi de tijd om de Autocook uit te proberen! Ik heb me dan ook aangemeld. Ik wens je alvast fijne pasen en veel plezier met je nieuwe keuken!

Sandra 12 april 2017 om 10:53

Dank je, leuk dat je je hebt ingeschreven en veel succes alvast met je nieuwe baan.

Marietta van Alphen 11 april 2017 om 23:32

Het lijkt me heel fijn om hier mee te mogen koken, expirimenteren en dan heerlijk te eten. Ik denk dat het past in een gezond cholesterol beperkt dieet en zeker met beel groenten en weinig koolhydraren. Straks gaan we verbouwen, eind mei geweldig als ik het dan zou mogen gebruiken!

Sandra 12 april 2017 om 10:54

ik kan uit ervaring vertellen dat hij heel handig is tijdens een verbouwing :)

Ramon 11 april 2017 om 22:50

Wat een leuke actie! Alleen jammer dat in de voorwaarden staat dat ik mijn volledige persoonlijke gegevens op straat moet gooien en dit met de gehele wereld gedeeld gaat worden.

Esther 11 april 2017 om 22:31

Weinig tijd: check! Toch altijd zin om iets lekkers op tafel te toveren: check! Ja ik wil deze heel graag winnen! Om dan alles culi-crea uit te gaan proberen! :)

Lidia Voogt 11 april 2017 om 21:56

Wat een gaaf apparaat. lijkt me superfijn om lekkere en leuke gerechten mee te maken. Dus ik doe heel graag mee om hem te winnen.

Alette Koster 11 april 2017 om 21:00

Wow, lijkt me ideaal om mijn eigen maaltijden in te maken, omdat ik nu gezonder probeer te eten en daarnaast toch wel heel erg houdt van nieuwe dingen proberen en iets lekkers op tafel proberen te zetten!

Lisette Bartels 11 april 2017 om 20:59

Tof! Heb al een slow coocker en ben enorm benieuwd naar de autoCook! Lijkt me echt leuk inspiratie opdoen tijdens een workshop iets lekkers maken en dan ook nog het apparaat mee naar huis, daar word je helemaal blij van! Leuk hoor!

Inge 11 april 2017 om 20:20

Wauw, wat een gave actie! Ik zou heel graag net deze Bosch autocook glutenvrij willen experimenteren. Duimen maar!

Moniek Aldewereld 11 april 2017 om 19:47

Ik ben geen chef kok dus van zo'n apparaat wordt ik heel blij.

Brigitte Joseph 11 april 2017 om 18:13

Een mooier verjaardagskado kan ik me niet voorstellen! En dan nog uitleg en een kookworkshop!! Het lijkt me fantastisch ?

Marijke Jelles 11 april 2017 om 15:34

Lijkt mij heel handig lekker vetvrij koken wie wil dat niet?

Ans Hendriks 11 april 2017 om 15:10

Lijkt mij geweldig om goed vetvrij af te slanken ivm schildklier , reuma en diabetes

Demi Olsthoorn 11 april 2017 om 13:28

Wat gaaf zeg, het lijkt mij echt ideaal!! Wanneer worden de winnaars gekozen? :)