Recept toast met spinazie-roerei
25 maart 2017
Sandra Waterschoot
En dit laatste kun je op verschillende manieren maken. Een van mijn favoriete ei recepten is roerei. Samen met wat spinazie (of andere groenten) er door heen heb je meteen wat vitamines binnen vroeg in de ochtend. Een power ontbijtje! Ook bij de PLUS Supermarkten vinden ze goed ontbijten belangrijk. Daarom brengen ze dit de komende weken extra onder de aandacht d.m.v. lekkere ontbijtrecepten.
Van belang bij een lekker ontbijt zijn verse ingrediĆ«nten van goeie kwaliteit. Zo hebben ze bij de PLUS Korenlanders Rustiek Brood, ambachtelijk gebakken brood dat bestaat uit een mix van desembloem, olijfolie, zout en water. Dit luchtige en verse brood is een perfecte basis van je ontbijt of lunch. En om het compleet te maken doe ik als topping nog een plakje rosbief er op. Dit magere vlees bevat veel eiwitten wat ideaal is als je voor of na je ontbijt gaat sporten. Ook hiervoor ga je naar de PLUS. Hun gebraden Blonde dāAquitaine rosbief wordt langzaam gegaard in de oven en is daarom extra mals en heeft daarnaast ook het Beter Leven keurmerk met 2 sterren.
En als ik nog een paar minuten over heb maak ik nog een smoothie. Ideaal als je nog wat fruit of groenten hebt liggen dat op moet zoals banaan, aardbeien of een restje van de spinazie. Als we alle ingrediĆ«nten hebben verzameld kunnen we aan de slag. Hieronder deel ik het recept voor dit heerlijke ontbijtje met hĆ©t perfecte roerei. Want met deze tips krijg je gegarandeerd een smeuĆÆg en zacht resultaat. Smakelijk alvast!
Recept toast met spinazie-roerei en smoothie
ONTBIJT – 25 MIN ā 2 STUKS
Ingrediƫnten
2 sneetjes Korenlanders Rustiek Brood
3 eieren
2 eetlepels geraspte kaas
100 gr verse spinazie
Verse bieslook
Peper en zout
Scheut room
4 cherrytomaatjes
2 plakken Blonde dāAquitaine rosbief
Smoothie:
300 ml vers sinaasappelsap
1 banaan
1 limoen
100 ml yoghurt
Handje frambozen
Bereiding
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het brood een paar minuten tot het iets krokant begint te worden. Klop ondertussen de eieren los met de room, fijngehakte bieslook, geraspte kaas en een snuf peper en zout.
Haal het brood uit de pan en verhit een beetje olie of boter en laat de spinazie iets slinken. Giet dan het eimengsel er bij en roer met een spatel voorzichtig los. Bak dit een paar minuten terwijl je het gestolde ei af en toe wat los roert. Schep het roerei op de sneetjes brood en verdeel er de plakjes rosbief over en wat in partjes gesneden cherrytomaat.
Doe voor de smoothie het verse sinaasappelsap in een blender. Voeg de banaan, handje frambozen, sap van 1 limoen en yoghurt toe en blend fijn. Lekker met een kop koffie of thee er bij.
Tips:
- Zet het vuur laag, het ei moet langzaam stollen voor het beste resultaat.
- Gebruik een houten of rubberen spatel en geen vork om het ei te roeren. Roer ook niet te fanatiek maar laat het ei even stollen en roer vervolgens los.
- Je kunt roerei ook maken met melk maar persoonlijk vind ik slagroom of kookroom een net iets vollere smaak geven.
Vind je dit leuk?
4 stemmen