Griekse aardappelschotel met tzatziki

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je weinig inspiratie of tijd hebt om te koken, zelfs ik. Dan is een gerecht uit de oven ideaal. Met een kleine voorbereiding laat je de oven al het werk doen. Ondertussen heb jij tijd voor andere leuke dingen of gebruik je deze tijd nuttig voor het opruimen van de keuken net als ik.

Ovenschotels zijn niet alleen makkelijk om te bereiden maar ik vind ze ook nog eens super lekker. En je kunt er alle kanten mee op; met pasta, kip, gehakt of vega. Maar een van mijn favorieten ingrediënten zijn toch wel aardappels. Ze krijgen in de oven een extra lekker korstje en bite. Het enige nadeel is dat ze soms lang in de oven moeten om goed gaar te worden.

Maar daar heeft CêlaVíta nu iets op bedacht. Er zijn nu de Ovenkrieltjes met Mediteraanse Kruiden. Deze zijn binnen 30 minuten gaar en hebben een subtiele kruidensmaak. Je kunt ze zo op de bakplaat bakken of net als ik in een ovenschotel verwerken. Het is een grote verpakking van 700 gr, genoeg voor heel het gezin of eet er net als ik 2 dagen van. Dat is ook het voordeel van ovenschotels, ze zijn de volgende dag nog steeds lekker.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat deze ovenkrieltjes binnen een half uurtje echt goed gaar zouden zijn, zeker omdat ik ze samen met nog een heleboel andere ingrediënten in schaal had gedaan. Maar toch waren ze perfect gaar, lekker zacht maar nog met een bite. En ook fijn om te weten dat ze geen conserveermiddelen of kunstmatige toevoegingen bevatten. Dit komt omdat ze de aardappeltjes bij CêlaVíta kort blancheren voor ze de verpakking in gaan, zo zijn ze sneller gaar en blijven ze langer houdbaar.

Tips:

  • CêlaVíta viert in oktober hun 50ste verjaardag en trakteert daarom op een 2e kaartje gratis voor diverse parken zoals Sealife en Corpus. Op de verpakkingen van CêlaVíta Ovenkrieltjes Mediteraanse Kruiden 700 gr vind je nu daarom tijdelijk een actiesticker met uitleg. Maar wees er snel bij want deze actieverpakkingen zijn tot ca. 19 november verkrijgbaar.
     
  • Heb je weinig tijd dan kun je ook kant en klare tzatziki kopen, maar het allerlekkerste is natuurlijk om hem zelf te maken.
     
  • Voor een vegetarische versie kun je de kip weg laten en een blikje uitgelekte kikkererwten door de groenten scheppen.

Griekse aardappelschotel met tzatziki
HOOFDGERECHT – 15 MIN + 35 OVENTIJD – 3 TOT 4 PERSONEN

Ingrediënten:
1 zak CêlaVíta Ovenkrieltjes Mediteraanse Kruiden a 700 gr
1 grote courgette
2 puntpaprika’s
100 gr feta
1 rode ui
300 gr kiphaasjes
Handje walnoten
Snufje peper en zout
Olie om te bakken

Tzatziki:
½ komkommer
170 gr Griekse yoghurt
Peper en zout
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olie.

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de ui en puntpaprika in ringetjes en de courgette in stukken. Doe de groenten in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie toe en een snufje peper en zout. Doe de ovenkrieltjes in een grote ovenschaal en voeg hier de groenten aan toe. Schep alles goed door elkaar. Zet de schaal 20 min in de oven.

Bak ondertussen de kiphaasjes in een (grill)pan rondom aan met een snufje peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Maak ook de tzatziki: rasp de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Schep samen met een lepel olie, citroensap, snuf peper en zout door de yoghurt. Zet zolang in de koelkast.

Haal de ovenschotel uit de oven en schep goed door. Leg de kiphaasjes er op en bestrooi met feta en walnoten. Zet nogmaals 15 minuten in de oven. Serveer de Griekse ovenschotel met de zelfgemaakte tzatziki.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CêlaVíta.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Tonny Spaargaren 1 november 2017 om 23:44

Ik vind ovenschotels leuk om te maken, zeker als ik gasten te eten krijg.

Sandra 13 november 2017 om 22:10

Ja dat vind ik ook ideaal, je kunt ze makkelijk voorbereiden

Nel 1 november 2017 om 16:48

Ik lust heel graag oven schotels