Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips groenten koken

Hoe kook je groenten precies gaar en breng je ze lekker op smaak?

Het probleem met broccoli en bloemkool is dat de buitenkant vaak erg zacht en gaar is de binnenkant nog hard. Snijd daarom met een mesje kruislings twee sneetjes in de onderkant van de stronkjes. Zo wordt de binnenkant eerder gaar. Ook voor spruitjes werkt deze tip goed.

Om asperges een extra lekkere smaak te geven kook je ze in water met een scheutje melk, snufje zout en 1 eetlepel suiker en eventueel nog verse tijm. Houd een kooktijd van 8 tot 10 minuten aan.

Zo maak je sperziebonen extra lekker; kook ze 7 minuten met een snufje zout. Giet ze af en doe de sperziebonen terug in de pan, draai het vuur zacht. Voeg de cherrytomaatjes, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 eetl olijfolie toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten zachtjes op het vuur staan totdat de tomaatjes zacht worden.

Kooktijden groenten:
Aardappels: 15 – 20 min
Boontjes : 10– 12 min
Spruitjes: 10– 12 min
Bloemkool: 10– 12 min
Broccoli: 5 – 7 minuten

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Ine - Reageren 14-10-2016 om 14:25 uur

Kun je boontjes daags van tevoren voorkoken, wil ze maken met spek er om. B.v.b. Gr. Ine.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes