Tips groenten koken

Hoe kook je groenten precies gaar en breng je ze lekker op smaak?

Het probleem met broccoli en bloemkool is dat de buitenkant vaak erg zacht en gaar is de binnenkant nog hard. Snijd daarom met een mesje kruislings twee sneetjes in de onderkant van de stronkjes. Zo wordt de binnenkant eerder gaar. Ook voor spruitjes werkt deze tip goed.

Om asperges een extra lekkere smaak te geven kook je ze in water met een scheutje melk, snufje zout en 1 eetlepel suiker en eventueel nog verse tijm. Houd een kooktijd van 8 tot 10 minuten aan.

Zo maak je sperziebonen extra lekker; kook ze 7 minuten met een snufje zout. Giet ze af en doe de sperziebonen terug in de pan, draai het vuur zacht. Voeg de cherrytomaatjes, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 eetl olijfolie toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten zachtjes op het vuur staan totdat de tomaatjes zacht worden.

Kooktijden groenten:
Aardappels: 15 – 20 min
Boontjes : 10– 12 min
Spruitjes: 10– 12 min
Bloemkool: 10– 12 min
Broccoli: 5 – 7 minuten
Asperges:  5 – 10 minuten

Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Ine 14 oktober 2016 om 14:25

Kun je boontjes daags van tevoren voorkoken, wil ze maken met spek er om. B.v.b. Gr. Ine.

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!