![Lasagne maken van restjes groenten](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog03.jpg)
Lasagne maken van restjes groenten
Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde!
17 november 2014
Sandra
![honig blog01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog01.jpg)
Inventarisatie
Oke, wat had ik woensdag nog allemaal in mijn koelkast liggen:– Doosje tomaten waar ik er al een paar had uitgesnoept
– ¾ courgette
– doosje kastanjechampignons
– 1 rode paprika waar ik al een klein stukje van aan mijn cavia’s had gegeven
– 1 wortel
– stukje pecorino kaas
– half bakje peterselie
– rode peper
– teentje knoflook Deze restjes zijn ideaal voor in een lasagne of pastagerecht maar ook prei, spinazie, aubergine, broccoli en knolselderij zijn lekker in combinatie met pasta. Het resultaat is een lekkere maaltijd en een opgeruimde koelkast!
![honig blog04B](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog04B.jpg)
![honig blog05](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog05.jpg)
Vega lasagne met veel groenten
4 personen Ingrediënten300 ml melk800 ml water1 pak Honig lasagne tradizionale1 teentje knoflook250 gr lasagnebladen1 eetl olijfolieDe restjes kaas en groenten uit mijn koelkast die hierboven staan maar je kunt natuurlijk ook andere groenten en ingrediënten uit je eigen koelkast gebruiken. MaterialenOvenschaal van ca 1,5 liter water BereidingVerwarm de oven op 200 graden. Snijd de groenten fijn. Meng de mix voor bechamelsaus met de melk. Verhit de olie in een grote pan en bak de knoflook een minuutje. Voeg de groenten toe bak ongeveer 5 a 7 minuten.
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_01.jpg)
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_03.jpg)
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_02.jpg)
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_04.jpg)
Hardere groenten zoals wortel kun je het beste als eerste bakken en pas de laatste minuten de zachtere groenten zoals tomaat toevoegen. Voeg het water en de mix voor de saus toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat 1 minuutje koken en zet het vuur daarna uit. Je zult zien dat de saus wat gaat indikken.
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_05.jpg)
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_06.jpg)
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_07.jpg)
![honig blog svs 01](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2014/11/honig_blog_svs_08.jpg)
Dit is een gesponsord bericht
Vind je dit leuk?
3 stemmen
Bedankt voor je stem!