Lasagne maken van restjes groenten

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, de groentela van mijn koelkast puilde uit. Tijd om te inventariseren en lekker te gaan koken! Want ook met restjes groenten zet je de lekkerste gerechten op tafel. Weggooien is zonde!
 
Toch gooit bijna de helft van Nederland een of meerdere keren per week restjes groenten weg. Door restjes te hergebruiken bespaar je op het milieu en je portemonnee. En groenten zijn ook nog eens gezond, een win-winsituatie dus. Daarom wil Honig mensen inspireren om ook meer uit je restjes groenten te halen. Om je een idee te geven wat je zoal van restjes kunt maken heb ik een lekkere groentelasagne gemaakt. Wat ga jij maken van je restjes groenten?
 
honig blog01

Inventarisatie

Oke, wat had ik woensdag nog allemaal in mijn koelkast liggen:
- Doosje tomaten waar ik er al een paar had uitgesnoept
- ¾ courgette
- doosje kastanjechampignons
- 1 rode paprika waar ik al een klein stukje van aan mijn cavia's had gegeven
- 1 wortel
- stukje pecorino kaas
- half bakje peterselie
- rode peper
- teentje knoflook
 
Deze restjes zijn ideaal voor in een lasagne of pastagerecht maar ook prei, spinazie, aubergine, broccoli en knolselderij zijn lekker in combinatie met pasta. Het resultaat is een lekkere maaltijd en een opgeruimde koelkast!
 
honig blog04B
honig blog05

 

Vega lasagne met veel groenten

4 personen
 
Ingrediënten
300 ml melk
800 ml water
1 pak Honig lasagne tradizionale
1 teentje knoflook
250 gr lasagnebladen
1 eetl olijfolie
De restjes kaas en groenten uit mijn koelkast die hierboven staan maar je kunt natuurlijk ook andere groenten en ingrediënten uit je eigen koelkast gebruiken.
 
Materialen
Ovenschaal van ca 1,5 liter water
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de groenten fijn. Meng de mix voor bechamelsaus met de melk. Verhit de olie in een grote pan en bak de knoflook een minuutje. Voeg de groenten toe bak ongeveer 5 a 7 minuten.
 
honig blog svs 01

honig blog svs 01

honig blog svs 01

honig blog svs 01

Hardere groenten zoals wortel kun je het beste als eerste bakken en pas de laatste minuten de zachtere groenten zoals tomaat toevoegen. Voeg het water en de mix voor de saus toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat 1 minuutje koken en zet het vuur daarna uit. Je zult zien dat de saus wat gaat indikken.

 

honig blog svs 01

honig blog svs 01

honig blog svs 01

honig blog svs 01
Verdeel een beetje saus over de bodem van de ovenschaal en maak laagjes met groentesaus en lasagnebladen. Eindig met een laag lasagnebladen en giet de bechamelsaus er over. Rasp wat kaas over de bovenzijde en zet 30 min in de oven.
 
Tips:
- Heb je nog een restje gehakt of kip over? Voeg deze ook toe aan de lasagne.
- Een kliekje gekookte of gebakken groenten kun je het beste toevoegen net voordat je de sausmix bij de groenten giet.

Dit is een gesponsord bericht

Vind je dit leuk?
3 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

briejans 26 november 2014 om 11:16

Fruit over? Pak yoghurt eventueel een klein beetje schenk (slag-)room, yokidrink oid of honing, en een blender... Fruit Smoothy! Al wat ouder fruit? Geen probleem; juist lekker om een smoothy mee te maken. Kinderen zijn er hier dol op.