Ga naar de inhoud
Burger met kip, bacon en avocado

Burger met kip, bacon en avocado

Dit moeten jullie proeven! Ik heb vorige week mijn ultimate favorite burger gemaakt. Voordat ik ging beginnen heb ik nagedacht hoe de ultieme burger moet smaken. Het is denk ik vooral de combinatie van ingrediënten en smaken op je broodje want die moeten in balans zijn.

21 september 2014

Sandra

En bij deze burger is dat zeker het geval! Ik zal je uitleggen waarom: de burger is gemaakt van kipgehakt wat lekker op smaak is gebracht met kruiden en rode peper wat de burger extra pit geeft.

De tomaten zorgen voor de zoete smaak, gebruik daarom mooie sappige tomaten van goede kwaliteit. De knapperig gebakken bacon zorgt voor een lekker crunch en een zoute taste. De rode ui kleurt mooi op de burger, het oog wil natuurlijk ook wat. De romige en neutrale smaak van avocado brengt de pittige en zoute smaken weer in balans. Maar het belangrijkste is de saus, want die kan de burger juist maken of kraken. Bij deze burger mixte ik de luchtige en iets zure Hellmann’s (o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn) met verse basilicum voor een frisse topping. Al honger gekregen?
kipburger liggend banner pot

Recept kipburger met bacon en avocado

Hoofdgerecht – 4 personen Kipburger: 400 gr kipgehakt 1 ei 1 rode peper 1 snufje cayennepeper peper en zout 2 a 3 eetl paneermeel 1 sjalotje 1 teentje knoflook Boter of olie om in te bakken. Burger: 4 broodjes (bijvoorbeeld meergranenbollen) 2 tomaten 8 plakken bacon 1 rode ui 1 avocado 4 mooie blaadjes sla Paar blaadjes verse basilicum 6 eetlepels Hellmann’s sap van ½ citroen Bereiding Begin met het maken van de kipburger: halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en snijd de rest fijn. Hak ook de knoflook en sjalot fijn. Meng het gehakt met de rode peper, knoflook, sjalot, cayennepeper, peper en zout. Voeg het ei toe en beetje bij beetje het paneermeel. Mocht het gehakt nog erg nat zijn kun je een beetje extra paneermeel toevoegen. Draai 4 mooie bollen van het gehakt en druk daarna plat in het formaat van een hamburger. Verhit een klein beetje boter of olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin in ongeveer 8 minuten.
hellmanns burger
hellmanns burger
hellmanns burger
Snijd ondertussen de rode ui in dunnen ringen en bak in een pannetje in een klein beetje boter of olie lichtjes aan. Schep de ui uit de pan en bak de bacon lekker knapperig. Was de tomaat en snijd in schijfjes. Snijd de avocado doormidden en verwijder de schil en pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met een beetje citroensap. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla. Leg de kipburger er boven op en verdeel de schijfjes tomaat, rode ui, bacon en schijfjes avocado er op.
hellmanns burger
hellmanns burger
hellmanns burger
Hak de basilicum fijn in een keukenmachine of met een mes en meng met Hellmann’s in een kommetje. Schep een flinke klodder op de burger en dek af met het bovenste gedeelte van het broodje. Eet smakelijk! Tip: Wil je de burger iets milder dan kun je ook paprikapoeder gebruiken i.p.v. cayennepeper en een halve rode peper nemen. Tip: Je kunt kant en klaar kipgehakt nemen maar ook zelf kipfilet of kippendijen in de keukenmachine malen. Tip: Deze burger is perfect voor op de barbecue maar kan ook in een koekenpan bereid worden. Dit is een gesponsord bericht