Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Op zoek naar een verfrissende energie boost? Dan moet je deze blog snel lezen. Ik deel 3 lekkere ideetjes voor ijskoffie die je in 2 minuutjes zelf makkelijk thuis maakt.

IJskoffie is echt iets wat ik in de zomer bijna dagelijks drink. Als ik aan het werk ben achter de computer, als ik even een break neem in de tuin of soms neem ik de laptop mee de tuin in en ga ik daar even zitten werken. Zo’n ijskoffie is echt even een verfrissende boost waardoor je er daarna weer tegenaan kunt. Zeker met warm weer is zo’n ijskoud drankje een must.

Hoewel ik dus wel een koffiedrinker ben, houd ik niet van hele sterke of bittere koffie. Ik ben meer van de wat luxere koffies met een smaakje en genoeg melk. En dat geldt ook voor ijskoffie. Daarom ben ik heel blij met de Cold Brew koffie van NESCAFÉ Dolce Gusto. Met deze cupjes maak ik in een handomdraai een ijskoffie die perfect van smaak is. Cold brew is een unieke manier van koffie bereiden met koud water. Hierdoor is de smaak een stuk milder en heeft hij tonen van karamel. Een perfecte basis dus voor een heerlijke ijskoffie.

Met de NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew cups kun je een hele simpele maar lekkere ijskoffie maken. Zie hier het basisrecept, maar mocht je nog meer (ijs)koffie inspiratie zoeken. Kijk dan ook eens op de site van NESCAFÉ Dolce Gusto. Zo kun je ook bijvoorbeeld een hele lekkere cold brew limonade ijskoffie maken met citroen. Zelf ging ik natuurlijk ook nog aan de slag met lekkere ideetjes. Deze vind je hieronder.

Basisrecept cold brew ijskoffie

Wat heb je nodig?

1 cupje NESCAFÉ Dolce Gusto - Cold Brew
Ijsklontjes
1 jar of een groot glas

Bereiding:

  1. Zet het Dolce Gusto apparaat aan.
  2. Vul de jar of een groot glas voor ca. 2/3 met ijsblokjes.
  3. Doe het NESCAFÉ Dolce Gusto Cold Brew cupje in het apparaat. Schuif de regelaar naar het 6e. Haal de hendel over naar de zijde voor een koude bereiding en laat de cold brew koffie over de ijsblokjes lopen.
  4. Voeg als laatste eventueel nog wat (plantaardige) melk toe.

Zelf heb ik ook een paar hele lekkere ideetjes bedacht om deze ijskoffie nog leuker te maken. Je moet jezelf ook af en toe verwennen he?

IJskoffie met koekjes

Toevoegen:
1 koekje (bijvoorbeeld Oreo)
50 ml melk (eventueel plantaardig)

Bereid de cold brew ijskoffie volgens het basisrecept. Klop de melk op. Giet dit na het bereiden van de koffie er over en garneer de ijskoffie met het koekje in kruimels.

Kokos latte ijskoffie met macadamia

Toevoegen:
½ eetlepel kokosrasp
2 macadamia noten
1 theelepel vanille extract
50 ml melk (eventueel plantaardig)

Hak de macadamia noten fijn. Bereid de cold brew ijskoffie volgens het basisrecept en voeg de vanille toe. Klop de melk op. Giet dit na het bereiden van de koffie er over en garneer met de kokos en macadamia.

IJskoffie met karamel

Toevoegen:
2 eetlepels karamelsaus
2 blokjes fudge
50 ml melk (eventueel plantaardig)

Hak de fudge in kleine stukjes. Bereid de cold brew ijskoffie volgens het basisrecept en voeg 1 eetlepel karamelsaus toe en roer erdoor. Klop de melk op. Giet dit na het bereiden van de koffie er over en garneer de andere eetlepel karamel en blokjes fudge.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NESCAFÉ Dolce Gusto.

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Ronald 10 september 2021 om 18:35

Wij hebben een DG Genio S, maar daar zie ik geen koud-water stand op. "Haal de hendel over naar de zijde voor een koude bereiding" hoe doe ik dat dan?

Sharon Geluk 31 juli 2021 om 20:36

Je kan ook koffie ijsblokjes maken als je het los doet kan het waterig smaken

Sandra - LeukeRecepten 11 augustus 2021 om 11:13

Goeie tip!

Rita Vindevoghel 31 juli 2021 om 13:50

Dit lijkt wel op sluikreklame voor het Dolce Gusta apparaat. Jammer maar dit komt heel slecht over. Wij willen gewoon leuke recepten uitproberen. En ik vind het zever dat het 12 uur duurt om op een gewone manier een cold brew koffie te bereiden. Maak een kop sterke koffie op de gebruikelijke manier en laat die afkoelen met ijsblokjes. Hiermee omzeil je de dure aankoop van zo'n apparaat. Maar ja, dat was te simpel om dit te antwoorden hé :-// :-//

Sandra - LeukeRecepten 31 juli 2021 om 14:54

Hi Rita, het is geen sluikreclame maar wel in samenwerking met Nescafe Dolce Gusto, dit staat er ook bij vermeld: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NESCAFÉ Dolce Gusto. En zonder af en toe een samenwerking (met producten die ik heel graag gebruik) zou er geen website bestaan met al deze leuke recepten. Maar je kunt natuurlijk ook een 'gewone' ijskoffie maken op de manier die je beschrijft, dat is ook lekker maar officieel geen cold brew koffie.

Kees 31 juli 2021 om 14:06

Cold Brew is niet hetzelfde drankje als ijskoffie. ... Cold brew wordt gemaakt van koffiebonen die 12 tot 24 uur in koud water geweekt zijn. Prima als er reclame wordt gemaakt, voor niets gaat de zon op en anders kun je heel snel de stekker uit de website trekken met al die leuke recepten (die je gewoon gratis kan bekijken).

Binq 24 juli 2021 om 17:12

het lijkt me heerlijk, maar ik heb niet zo'n apparaat. Kan het op een andere manier gemaakt worden?

Bart 24 juli 2021 om 18:58

Daar zit ik nou ook mee!

Sandra - LeukeRecepten 25 juli 2021 om 15:15

deze cold brew cups zijn speciaal voor het Dolce Gusto apparaat. Maar je kunt ook helemaal zelf cold brew koffie maken maar dan duurt het ongeveer 12 uur voordat de koffie getrokken is. Je kunt eens googelen op cold brew koffie maken. Of kijk ook eens op mijn site voor andere ijskoffie recepten.