Hotdogs met chili knoflook frieten uit de Airfryer

Frieten zijn al lekker, maar je kunt ze nog een tikje lekkerder maken door er je eigen kruiden aan toe te voegen. In deze blog deel ik het recept voor mijn chili knoflook frieten en maak ik lekkere hotdogs voor on te side. Echt genieten dit!

Voor dit recept zijn de Robuust gesneden Friet van CêlaVíta perfect. Door de grove structuur blijven de kruiden er extra goed aan zitten en de frieten hebben een goeie bite. Deze verse friet van CêlaVíta is heel geschikt voor in de Airfryer en je krijgt een lekker krokant resultaat. Maar mocht je geen Airfryer hebben dan kun je ze ook in de oven bakken. En frituur je ze in de frituurpan dan kruid je ze na het bakken.

Let wel op met de chili want die is behoorlijk pittig. Eten er kids mee dan kun je ook paprikapoeder gebruiken voor een milde smaak. Ook met de hotdogs kun je variëren met de topping, wat dacht je van ui, kool, paprika, kaas, mais, mosterd of ketchup.

Deze makkelijke maaltijd is lekker op een vrijdagavond of in het weekend als je zin hebt in iets lekkers. En wedden dat iedereen lekker mee smult! Wil je de friet leuk presenteren of uitdelen tijdens een feestje dan heeft CêlaVíta nu een leuke actie: maak kans op 1 van de 300 pakketjes met daarin 10 originele frietzakjes.

Recept Hotdogs met chili knoflook frieten

Ingrediënten
1 zak Robuust gesneden Friet van CêlaVíta
Snuf chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olie
Shirasha of chilisaus
Knoflooksaus

4 hotdogs
4 broodjes
75 gr peen julienne
1 avocado
4 augurkjes
Verse koriander of peterselie

Bereiding
Voeg de chilipoeder en knoflook toe aan de eetlepel olie en schep dit door de frieten. Bereid ze in de Airfryer (of oven of frituur). Verwarm de hotdogs en snijd de broodjes net niet helemaal open. Doe de hotdogs in de broodje.

Voeg wat wortelrasp, avocado en augurken in stukjes toe en doe wat van de knoflooksaus er over. Bestrooi met wat koriander of peterselie. Haal de frieten uit de Airfryer en trek mooie strepen met de sauzen er over. Serveer de chili knoflook friet met de hotdogs.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel