Kerst Eton Mess aardbeien kwarktaart

Deze feestelijke Eton mess taart is een perfecte afsluiter van het kerstdiner. Hij ziet er spectaculair uit maar hij is heel makkelijk zelf te maken. Hoe? Dat vertel ik je in deze blog.

Eton mess is een echt Engels toetje gebaseerd op room, meringue schuimpjes en fruit. Het is een, zoals de naam al zegt, een rommelig en messy dessert meestal geserveerd in een glas. Het fijne aan dit dessert is dat er bijna niets mis kan gaan wat smaak en presentatie betreft. Room met fruit en krokante meringue is sowieso een heerlijke combinatie en wat het oog betreft mag het ook best lekker rommelig zijn. Het is dus niet erg als het niet perfect wordt.

kerst-eton-mess
kerst-eton-mess

Voor Kerst leek het me leuk om een taart te maken op basis van een Eton mess. Traditioneel wordt een Eton mess gecombineerd met aardbeien, dus ging ik als basis voor Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei. Deze lukt bij mij altijd perfect en is lekker van smaak. Als topping ging ik voor verse aardbeien en schuimpjes. Om het extra kerstig te maken gebruikte ik ook zilveren en groene kleuren door zachte zilveren parels en wat verse munt toe te voegen. En als kers op de taart nog wat prikkers met sterren.

kerst-eton-mess

Deze Eton mess taart is een ideaal toetje voor Kerst, mede omdat hij heel goed voor te bereiden is. Je kunt de aardbeien kwarktaart namelijk al een dag van tevoren maken, hierdoor stijft hij tevens extra goed op in de koelkast. Voor het serveren hoef je hem alleen nog maar te decoreren, en dat hoeft dus ook niet super netjes en precies. Met weinig moeite maak je dus een prachtig spektakelstuk waar je gasten gegarandeerd blij van zullen worden.

Tip: kijk op Bakken.nl voor nog veel meer lekkere en feestelijke bakrecepten. Leuk om extra inspiratie op te doen voor de kerstdagen! 

Recept Kerst Eton Mess Kwarktaart Aardbei

GEBAK/NAGERECHT - 30 MINUTEN + OPSTIJVEN– 10 TOT 12 PERSONEN

Ingrediënten
Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
400 ml water
Handje verse aardbeien
125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
Ca. 50 g meringue schuimpjes
Strooibusje Dr. Oetker Zachte Parels zilver
Sterren op prikker (b.v. van Hema)

Benodigdheden
Mixer
Springvorm van ca 24 cm

Bereiding

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

kerst-eton-mess

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en een zakje Klop-Fix. Spuit of schep wat slagroom op de taart. Leg wat verse aardbeien op de taart. Kruimel er wat grove stukken meringue schuimpjes over of leg wat kleintjes tussen de aardbeien. Het mag best een beetje rommelig zijn. Bestrooi met wat zilveren parels. Steek de sterren in de taart en serveer direct.

Bewaar de gedecoreerde taart in de koelkast, maximaal 3 dagen. Let op dat de schuimpjes wat zacht kunnen worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Vind je dit leuk?
6 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

rosannah 20 oktober 2021 om 12:06

leuke resepten

Els Lourensen 28 december 2019 om 09:10

fijne reecepten