Kijkje in mijn keuken – april 2023

Eindelijk wordt het lente en gaan we meer naar buiten, ook de asperges staan weer op het menu. Eric en ik gingen nog een weekje op vakantie deze maand en er stonden weer lekkere gerechtjes op de planning. Kijk mee…

In april was ook weer de jaarlijkse Culiperslunch, een evenement met allemaal nieuwe producten en initiatieven op het gebied van eten en drinken. De trend was vooral plantaardig, gemak en alcoholvrij. Zoals deze ‘vis’ van de vegan visboer.

En daar ben ik samen met mijn collega Nienke naar toe geweest en we genoten van een lekkere alcoholvrije pornstar martini cocktail met Ginamis.

Voor een experiment dook ik de keuken in en dat pakte heel goed uit! Het ging om een regenbooglasagne met verschillende lagen en kleuren. De smaken waren heel lekker bij elkaar en de kleuren komen mooi naar voren. Het recept komt 5 mei online.

Hoewel het vaak nog frisjes was, heb ik een aantal keer in de tuin ontbeten en geluncht. O.a. met een lekker soepje en broodjes belegd met roomkaas en komkommer.

Ons neefje Vigo bleef bij ons logeren en dat was erg leuk, we hebben gebowld en Eric en Vigo hebben een groot Lego kasteel gebouwd. En ook Payo was erg blij dat Vigo er was.

Ook was het deze maand Pasen, en we genoten van een lekkere paasbrunch met de familie bij restaurant Nu in Eersel. Een fijne plek waar ook de kids uitgebreid kunnen spelen zowel binnen als buiten.

Ook maakte ik weer heel wat lekkere hapjes en recepten, en Nienke hielp me daarbij met het maken van o.a. bladerdeeghapjes met geitenkaas. Nienke werkt vanaf deze maand 4 dagen in de week voor LeukeRecepten met o.a. de content, social media, seo en af en toe in de keuken dus.

Zelf zette ik alle gerechten ook op de foto, ik vind het altijd heel leuk als ik mijn idee voor een gerecht in de keuken bereid, dan het bord of ovenschaal met zorg presenteer en dat alles ook nog mooi op de foto staat. En natuurlijk lekker smaakt. Dan ben ik tevreden :)

De laatste week van april waren Eric en ik een weekje naar Lanzerote, even lekker chillen en genieten van de zon. Pedron pepers stonden vaak bij ons op het menu, ik ben er dol op! En sangria :)

We lunchten bij Kalma, een klein lunchtentje waar ze veel vegetarische en vegan gerechten op de kaart hebben staan zoals deze vegan taco’s. En lekkere pannenkoeken!

We verbleven in het mooie hotel La Isla y el Mar (adult only). De inrichting en service is echt top, en het eten ook.

De cocktailbar mag je ook niet missen als je er een keer naar toe gaat. Er staan spectaculaire cocktails op het menu, zoals deze Kong tiki in een beker in de vorm van een apenhoofd en de Kraken in een octopus beker.

Geen zin of tijd om zelf cocktails te maken of shaken? Dan heeft Cocktaillab de oplossing. Je krijgt kant en klare cocktail drinks door de brievenbus thuis gestuurd. Je hoeft ze alleen maar even uit te schenken (eventueel op ijs) en te garneren. Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vind het ideaal!

Van het Nederlandse aspergecentrum kreeg ik verse asperges, want het witte goud is er weer. Ik maakte o.a. deze lekkere aspergeragout maar kijk hier ook voor andere lekkere aspergegerechten.

Vind je dit leuk?
16 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel