10 x recepten met asperges

Groene en witte asperges, heerlijke en veelzijdige groentes die je kunt grillen, koken, stomen. Ze zijn lekker in risotto's, salades, pasta's en zoveel andere recepten. Lees snel verder voor de lekkerste asperge recepten.

Het aspergeseizoen is weer begonnen! En daar horen natuurlijk heerlijke recepten bij, met zowel groene als witte asperges. Met Limburgse roots voor zowel Sandra als ik zelf, zijn wij natuurlijk gek op deze heerlijke groente. Kiezen tussen de beide kleuren zullen we dan ook niet doen, want beide zijn heerlijk. In deze recepten kun dan ook beide varianten terugzien. Van aspergesoep tot salade of asperge risotto! Kijk je mee naar de lekkerste asperge recepten? Nog meer inspiratie vind je tussen mijn andere lente recepten.

#1 Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

#2 Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

#3 Frittata met groene asperges
  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

#4 Plaattaart met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

#5 Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader

#6 Bruschetta met groene asperges
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Krokante bruschetta's met een laagje geitenkaas, stukjes gedroogde tomaat en gegrilde groene asperges

#7 Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Het is genieten van deze witte asperges met gerookte zalm en een romige saus

#8 Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

#9 Risotto met witte asperges en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

#10 Gnocchi met gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Marian Keijzer 27 april 2019 om 17:55

Heerlijk!!

Beantwoorden
Guy 6 mei 2019 om 10:35

Heel leuke en makkelijk te bereiden gerechten.Handig voor iemand die niet veel tijd heeft om te koken .

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.