Kijkje in mijn keuken – augustus 2023

Eric en ik zijn gewoon lekker in Nederland gebleven deze zomer, maar wel extra genoten van leuke uitstapjes en lekkere etentjes. Waar we zijn geweest en wat er achter de schermen allemaal gebeurde lees je hier.

 

Eric en ik gingen deze zomer niet weg, zoals bijna elk jaar. Maar we gingen wel een weekendje naar Zeeland, helaas met veel regen maar toch genoten van de droge momentjes samen met onze hond Payo.

We aten o.a. bij de strandtent Vloed in Dishoek. Dat is een fijn plekje direct aan het strand en met een lekkere menukaart. Zoals deze pappadum met tabouleh.

Ik maakte uiteraard ook weer een heleboel nieuwe recepten, met iets meer de focus op herfstrecepten. Zoals een lekkere curry, makkelijke appeltaart en paddenstoelen shoarma.

Ook mocht ik met Brabantia een hele samenwerking doen waarbij ik hun nieuwe Make & Take productenlijn promoot. En Eric had ook een rolletje hierin, want ik maakte een lekkere shoarma salade to go voor hem in de nieuwe en handige saladekom.

Omdat we niet op vakantie gingen in de zomer zijn we wat vaker gaan uiteten en een terrasje gaan pakken. Zo ook bij Flavor & Spice in Eindhoven. Een heerlijk plekje waar de moderne Afghaanse keuken centraal staat. We bestelde mantu (gevulde deegbuideltjes) vooraf.

En daarna gingen we voor een tafeltje vol. Met gerechten zoals gestoofde aubergine in saus, (vega) balletjes, boontjes met granaatappel en kruidige rijst. Heerlijk! En ze hebben ook veel vegan en halal opties.

Ik werk altijd vanuit huis, maar soms is het ook lekker om even de deur uit te gaan. Vaak ga ik naar de bieb in Eindhoven maar ook bij de Lichttoren die pas geopend is kun je lekker rustig zitten. Zeker met een heerlijke ijskoffie :)

Ook gingen we ramen eten bij Streetfood by Han op de kleine berg in Eindhoven. Ik ben nog niet heel erg thuis in de ramen keuken maar het was heerlijk. Ik ging voor de ramen met paddenstoelen, zeewier en ei.

 

Eric en ik houden beiden van een lekkere cocktail, zelfgemaakte cocktails of in een cocktailbar. Die van mij mag vaak wel wat zoeter zijn, en Eric houdt juist van wat zuurder. Voor alle smaken kun je terecht bij Bobby’s bar in Eindhoven.

Ons nichtje Lois kwam bij ons logeren en haar verzoek was om samen koekjes te bakken. En dat vind ik zelf natuurlijk ook heel erg leuk! Dus we gingen aan de slag met mijn koekjesrecept en bakte leuke en lekkere zeemeermin koekjes met deze uitstekers.

Ik bofte heel erg want ik mocht mee naar de F1 in Zandvoort via een zakenrelatie van Eric. Dat is toch wel heel anders dan de F1 op tv kijken :) En als kers op de taart won Max Verstappen ook nog de kwalificatie en de dag later de race.

Van No Fairy Tales ontving ik hun nieuwste product: een volkoren bloemkool tortilla. Met 45% groenten en rijk aan vezels. Lekker en gezond dus. Ze zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn.

In de zomer mag je Intelligentia ijssalon op Strijp S niet missen. Hier hebben ze vaak smaken in een leuk en lekker thema. Ik ging voor een bolletje hazelnoot, heerlijk!

Ik ontving het nieuwe boek: Lunchen zonder boterham van Simone van de foodblog Foodquotes. Deze staat vol met lekkere inspiratie voor de lunch zoals soep, wraps en wraps. Zonder brood dus. Het boek kost 23,99 en je krijgt er een mooi boek met harde kaft van 164 pagina’s vol inspiratie en recepten voor terug.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel