Kijkje in mijn keuken – juni 2023

De maand juni stond vol met leuke uitjes, etentjes en uiteraard maakte ik weer een heleboel lekkere zomerse recepten. Kijk mee en krijg een kijkje achter de schermen.

 

Ik maakte een heleboel nieuwe recepten, ook op de BBQ. Zoals deze marshmallow dip met kersen en chocolade. En ook stokbrood met kruidenroomkaas.

En ook maakte ik al de eerste feestelijke kerstrecepten. Deze komen in de vernieuwde uitgave van ons kookboek. Deze komt 12 oktober uit en is nu al te reserveren!

We waren deze maand een weekje in Zeeland samen met Eric’s familie en de hondjes. Dat was heerlijk. We hadden goed weer en zijn elke dag naar het strand geweest. We aten o.a. bij Oase in Domburg en strandtent De Branding in Zoutelande.

En we sluiten af met een laatste bezoekje aan het strand met een koffie en een heerlijke bolus.

Ook was ik uitgenodigd door Land van de Peel om mee te gaan op een toer door het prachtige gebied de Peel (bij Helmond, Gemert en Someren). Dit gebied heeft heel veel te bieden, ook op het gebied van eten en drinken. Van zelfgebrouwen bier tot geitenkaas tot ingemaakte kornoeljekersen. We begonnen met een bezoek aan oesterzwammenkwekerij Van Lieshout. Hier kweken Marielle en haar team oesterzwammen die vervolgens met de hand worden gesneden en verpakt worden maar tegenwoordig ook worden verwerkt in vlees zoals de Doubleganger burger. Op zaterdag kun je ook haar winkeltje bezoeken.

Daarna gingen we door naar Natuurpoort de Peel. Een perfect uitgangspunt voor een heerlijke wandeling. Je kunt er ook lunchen en dineren of een feest of bruiloft organiseren. Op het menu staan vooral streekproducten en bezoek ook eens het voedselbos achterom.

2 deuren verder bezochten we de melktap en zuivelboerderij De Leegvelder. Een ideale plek om even te stoppen voor een ijsje in de zomer of haal een stuk verse kaas uit de muur. Je kijkt zo de koeienstal in en waant je echt even op het platteland.

Als afsluiter bezochten we sterrenrestaurant Rozario in Helmond. Dat was echt genieten! We kregen meerdere gangen van o.a. indische perkedel, petjil salade in een hoorntje van pastinaak en spitskoolrendang met mangoijs. Allemaal even lekker en mooi gepresenteerd en perfect in balans. Eigenaar Jermain inspireerde ons tijdens deze lunch met zijn verhaal en visie. Ook rondom Helmond en het gebied de Peel. Een mooie afsluiter.

Verder stonden er in juni nog een paar hele leuke uitjes op de planning. Waaronder een bezoek aan de Coffee corner op Strijp S in Eindhoven. Op deze plek kun je genieten van een lekker ontbijt, lunch en/of heerlijk zelfgemaakt gebak. Tip: probeer de gevulde croissants met aardbeien.

Verder gingen Eric en ik naar een fantastisch concert van The Weeknd in de Amsterdam Arena. Dit was een cadeau van mij voor Eric’s verjaardag nog. Het was echt heel tof en we hebben genoten.

Samen met een vriendin ging ik lunchen bij Lucifer op het terras in Eindhoven. Ik had een heerlijke salade met aubergine, en een koffie natuurlijk

Ik spendeerde weer heel wat uren achter mijn computer. En dat vind ik ook het leukste, die afwisseling. Van koken tot foto’s maken en bewerken tot social media.

Hands Off biedt nu niet alleen lekkere vegan chocolade aan, maar heeft ook 3 nieuwe lekkere koekjes in het assortiment. Ook helemaal plantaardig, en heel erg lekker! Te koop bij o.a. AH, Jumbo en Plus.

En ook Zonnatura heeft nu iets nieuws en plantaardigs in het assortiment. Vegan salade voor op brood, toast of wrap. Hij is er in de smaak kip kerrie (op basis van erwt- en tuinbooneitwit) en kip samba (op basis van gerookte tofu).

Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel