Stokbrood van de BBQ

Een lekker gegratineerd sneetje stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas van de BBQ. De perfecte starter van een gezellige barbecue en makkelijk te maken met maar 3 basis ingrediënten.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 1 stokbrood

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood schuin in en net niet helemaal door. Leg het gesneden stokbrood op een lang stuk aluminiumfolie.

  2. Besmeer de binnenzijde van de inkepingen met de kruidenroomkaas.

  3. Verdeel dan de mozzarella kaas ertussen.

  4. Leg het stokbrood op de aluminiumfolie op de BBQ. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is anders heb je kans dat hij verbrandt aan de onderzijde, ca. 160 tot 180 graden. Doe de deksel van de BBQ dicht en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 5 tot 10 minuutjes.

  5. Serveer het stokbrood lekker warm van de BBQ en garneer met wat peterselie.

  6. Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood met kruidenboter en kaas er vanaf trekken tijdens het eten.

  7. Tip: je kunt ook afbak stokbrood voor dit recept gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
11 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!