Ga naar de inhoud
Stokbrood met kruidenboter van de BBQ

Stokbrood met kruidenboter van de BBQ

Recept voor stokbrood met kruidenboter van de BBQ. Een lekker gegratineerd sneetje stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas van de BBQ. De perfecte starter van een gezellige barbecue en makkelijk te maken met maar 3 basis ingrediënten.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stokbrood

  • 125 gr Kruidenroomkaas
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • Peterselie voor de garnering

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood schuin in en net niet helemaal door. Leg het gesneden stokbrood op een lang stuk aluminiumfolie.


  2. Besmeer de binnenzijde van de inkepingen met de kruidenroomkaas.


  3. Verdeel dan de mozzarella kaas ertussen.


    Stokbrood van de barbecue stap 1 Stokbrood van de barbecue stap 2 Stokbrood van de barbecue stap 3
  4. Leg het stokbrood op de aluminiumfolie op de BBQ. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is anders heb je kans dat hij verbrandt aan de onderzijde, ca. 160 tot 180 graden. Doe de deksel van de BBQ dicht en wacht tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 5 tot 10 minuutjes.


  5. Serveer het stokbrood met kruidenboter lekker warm van de BBQ en garneer met wat peterselie.


  6. Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood met kruidenboter en kaas er vanaf trekken tijdens het eten.


  7. Tip: je kunt ook afbak stokbrood voor dit recept gebruiken.