Kijkje in mijn keuken – september 2022

In dit maandoverzicht van september krijg je een kijkje achter de schermen en deel ik leuke nieuwtjes! Bekijk snel de nieuwste recepten, leukste hotspots en foodpost.

We begonnen de maand met een event in Haarlem. Samen met de makers van de boodschappenknoppen van AH en Jumbo die je op onze site staan gingen we brainstormen over nieuwe ideetjes. En er was een heerlijke lunch!

Ik heb sinds kort een kleine smoothiemaker, hierdoor maak en drink ik nu vaker een smoothie. Mijn favoriete groente smoothie is: banaan, spinazie, plantaardige melk en avocado.

De maand was erg druk met events, vakantie en verjaardag. Hierdoor heb ik wel iets minder vaak gekookt maar tussendoor toch wat heerlijke gerechtjes gemaakt zoals een risotto uit de oven. Soon online :)

Ons neefje Vigo en nichtje Lois waren beide jarig geweest en gaven samen een feestje. Dat was erg gezellig met taart, slingers, cadeaus en drankjes.

We gingen 10 dagen naar Frankrijk met de auto samen met onze hond Payo. We reden ook langs Saint Mont Michel. Dit kleine eiland met prachtig kasteel staat voor een deel in het water en je kunt er te voet of met pendelbus naar toe over een brug.

Ik heb heerlijk gegeten in Frankrijk, hoewel het soms wel een uitdaging was om vegetarisch te eten. Dit gerecht van groenten met aardappels was echt heerlijk.

We verbleven een aantal dagen op Ile de Ré, een eiland dat met een brug vast zit aan het vaste land en nog vrij authentiek en pittoresk is. oP de achtergrond is de brug goed te zien.

Daarna reden we door naar het binnenland, we logeerden in een gîte bij een collega van Eric. Ze hebben het zelf helemaal prachtig verbouwd en is binnenkort te huur.

We zijn weer genomineerd voor website van het jaar! Super leuk! Help ons winnen en breng hier je stem uit, je maakt bovendien ook kans op toffe prijzen. En tipje van de sluier: we zijn weer bezig met een update van de site, de receptenpagina’s krijgen een nieuw jasje en de zoekresultaten zijn straks makkelijker te filteren.

Op 21 september vierde ik mijn 36ste verjaardag. Hoewel ik niet iets speciaals op de planning had staan heb ik me wel heel jarig gevoeld met alle berichtjes, kaartjes en cadeaus die ik ontving.

En als klap op de vuurpijl waren we nog 3 dagen in Disneyland Paris op uitnodiging. Naast een bezoek aan de parken, de supertoffe nieuwe Marvel Avengers Campus en attracties (check ook de Spiderman web attractie) kregen we ook een foodtour en kijkjes achter de schermen. En het was extra feest want Disneyland Paris bestaat 30 jaar en dat werd groots gevierd met extra shows, snacks, D-light avondshow en souvenirs. Een extra feestje dus!

We kregen een kijkje bij restaurant Stark Factory, hier wordt de pizza zelf met de hand gemaakt en gekneed. Het deeg rijst in totaal wel 24 uur waardoor je een heerlijke korst krijgt en altijd een verse pizza hebt met verschillende lekkere (en ook vegetarische) toppings. Ook aten we bij het restaurant van de film Ratatouille

Ook gingen we dineren bij restaurant PYM Kitchen, hier is alles of heel klein of heel groot zoals in de Ant-man films. Het is een buffetvorm waar je voor een vaste prijs van kunt eten. Zo vind je er een mega en mini versie van o.a. een caesarsalade, burgers, madeleines en donuts. Super leuk en lekker! Tip: reserveer wel ver van te voren.

De shows zijn ook echt een feestje en niet te missen! Zo is er een D-light avondshow met drones speciaal voor de 30ste verjaardag. Een spectaculaire Disney stars on parade en de Dream… and Shine Brighter op straat met dansers, wagens en muziek waar je vanzelf mee gaat swingen. En als klap op de vuurpijl de Disney Illuminations licht en vuurwerkshow. Super mooi!

Verder kreeg ik leuke post! Lenna Omrani (waarvan je ook geregeld recepten ziet hier op LeukeRecepten) heeft een eigen tweede kookboek uitgebracht: Everyday Vegan Budget friendly met gerechten onder de €3,50 p.p. Super tof is het geworden.

Mitsuba kwam met nieuwe seaweed crisps in 3 smaken. Knapperig en met een laagje zeewier. De snacks zijn niet alleen lekker, maar dragen ook nog eens bij aan de biodiversiteit van oceanen. Per verkochte zak Seaweed Crisps wordt namelijk een stuk zeewierboerderij bijgebouwd.

Vind je dit leuk?
12 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jolanda A. 19 oktober 2022 om 16:13

Ik woon in Denemarken en lees en maak veel van jouw recepten. Heel leuk.

Loes Smit-Groes 5 oktober 2022 om 11:12

Leuke foto's en weer nieuwe ideeen. Je website is voor mij een inspriratie, elke dag kijk ik en wil dan eigenlijk zoveel maken dat ik daar een week voor nodig heb. Met al die heerlijke recepten zou je wel 8 x per dag willen eten.

joop 5 oktober 2022 om 10:34

yassss go sandra