Koolhydraatarme ovenschotel + 3 tips om koolhydraatarm te eten

Koolhydraatarm eten is populair en niet zonder reden. Je kunt er makkelijk mee afvallen en het heeft diverse positieve gezondheidsvoordelen. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke lekker! En dat bewijst mijn ovenschotel met gehakt, broccoli en een romig laagje knolselderij puree.

Door koolhydraatarm te eten zorg je ervoor dat je lichaam sneller overschakelt op vetverbranding wat resulteert in gewichtsverlies. Hierdoor kun je op een gezonde manier afvallen. Belangrijk is het om hierbij wel voldoende eiwitten en vetten te eten die ervoor zorgen dat je nog lang een verzadigd gevoel hebt na het eten.

khda ovenschotel
khda ovenschotel

Goed op weg met PS. food & lifestyle

Om hierin de juiste balans te vinden kun je terecht bij een deskundige voedingscoach van PS. food & lifestyle. Jouw coach stelt een persoonlijk voedingsschema voor je samen op basis van jouw doelen. Zodat je uiteindelijk een gezond gewicht bereikt dat bij je past en dat je kunt vasthouden. En dit betekent niet minder eten, maar anders eten: minder koolhydraten en meer eiwitten. Lekker én gezond dus!

De coaches van PS. food & lifestyle maken niet alleen een eetschema op maat maar helpen en motiveren je ook om gezonde keuzes te maken bij elke stap. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met een coach bij jou in de buurt, want persoonlijk contact staat voorop. Tip: ze hebben ook verschillende kookboeken met lekkere en koolhydraatarme recepten.

khda ovenschotel
khda ovenschotel

3 Tips om koolhydraatarm te eten (en dit vol te houden):

 

  1. Vervang ingrediënten met een hoge hoeveelheid koolhydraten als eerst. Zo verlaag je direct het aantal koolhydraten die je binnenkrijgt op een dag. En een ander voordeel is dat je zo ook een extra portie groenten binnenkrijgt. Simpele voorbeelden:
  • In plaats van aardappelen: knolselderij, pastinaak of koolrabi
  • In plaats van pasta: courgette spaghetti, lasagnebladen van pompoen
  • In plaats van rijst: bloemkoolrijst, broccolirijst
  • In plaats van brood: koolhydraatarm brood of lijnzaadcrackers
  • In plaats van wraps: dunne omelet

Tip: tijdens het PS. food & lifestyle programma heb je de keuze uit een assortiment van meer dan 120 koolhydraatarme producten. Zoals wraps, muesli, crackers, pasta en lekkere tussendoortjes.

 

  1. Kies voor eiwitrijke producten. Deze helpen je om langer vol en verzadigd te blijven en ondersteunen het behoud van je spieren. Denk bijvoorbeeld aan zuivel, vlees, vis, gevogelte, eieren en noten.
ps food lifestyle
  1. Plan je maaltijden. Zo houd je goed de controle en voorkom je dat je naar een ongezondere keuze grijpt. Zorg voor voldoende variatie en verwen jezelf natuurlijk ook af en toe. Bij het maken van een goede planning en eetschema kunnen de coaches van PS. food & lifestyle je helpen. En ben je op je gewenste gewicht of heb je je doelen bereikt, dan helpen ze je nog een jaar lang om dit vast te blijven houden.

En dan nu mijn koolhydraatarme ovenschotel met gehakt, broccoli en een puree van knolselderij! Voor meer inspiratie en koolhydraatarme recepten kun je ook terecht op www.psfoodandlifestyle.nl/koolhydraatarme-recepten.

khda ovenschotel

Koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en gehakt:

HOOFDGERECHT – 3 PERSONEN – 25 MIN + 20 MIN OVENTIJD

Ingrediënten:
250 gr (vega) gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel kerrie
1 snuf peper en zout
400 gr broccoli
250 gr champignons
2 handjes geraspte kaas

Puree
800 gr knolselderij, geschild
Scheutje melk
Klontje margarine
1 snuf nootmuskaat

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de knolselderij in stukken. Kook de knolselderij gaar in ca 15 minuten en pureer daarna fijn. Ik deed dit met de staafmixer want dit gaf een extra romig en glad effect. Meng met een beetje melk en boter tot een romige puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

khda ovenschotel

Blancheer de broccoli in roosjes 2 à 3 minuutjes in heet water.

Bak de ui, knoflook, (vega) gehakt en champignons in een pan. Voeg de broccoli roosjes toe en breng op smaak met kerrie, peper en zout.

Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal en verdeel hier de knolselderijpuree over. Bestrooi met een beetje kaas.

Bak de ovenschotel in de oven tot de kaas mooi goudbruin is, ca 20 minuten.

Garneer met peterselie en geniet ervan!

Dit gerecht bevat ca. 13,4 gram koolhydraten per persoon

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de PS. food & lifestyle.

Vind je dit leuk?
42 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel