Kruiden omeletrolletjes met zalm
21 oktober 2019
Sandra Waterschoot
Boursin en zalm is sowieso een goede combi. En helemaal op deze kruidige wrap van ei. Na het bakken van de omelet is het alleen een kwestie van smeren, beleggen en dan oprollen. En dat smeren is nu heel eenvoudig met de nieuwe Boursin Zacht en Romig.
De omeletrolletjes zijn lekker als lunch maar je kunt er ook heel goed mee borrelen of ze op een feestje presenteren. Steek er een prikkertje in en iedereen kan ze makkelijk meepikken.
Recept Kruiden omeletrolletjes met Boursin en zalm
Ingrediënten
3 eieren
Boursin Zacht & Romig
Scheutje melk
100 gr gerookte zalm
½ rode ui
Snuf peper en zout
Paar takjes peterselie, fijngehakt
½ theelepel tijm
½ theelepel oregano
Bereiding
Klop de eieren los met de melk. Voeg de peterselie, tijm, oregano, peper en zout toe. Klop door elkaar. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en doe het eiermengsel hierin. Bak een paar minuutjes tot het ei grotendeels gestold is en draai dan voorzichtig (met behulp van een bord) om en bak ook de andere zijde nog kort. Haal de omelet uit de pan en laat grotendeels afkoelen.
Besmeer de kruidenomlet met de Boursin Zacht & Romig, ik gebruikte bijna een half bakje. Verdeel hierop wat fijngehakte rode ui en de gerookte zalm. Rol de omelet voorzichtig op. Smeer nog een beetje extra Boursin op het laatste stukje en ‘plak’ de rol hiermee dicht.
Wikkel hem in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt ook de omeletrol een dag van tevoren maken. Haal de rol uit de folie en snijd met een scherp mes in plakjes van een dikke cm. Serveer ze op een bordje of plakje en steek er een prikker in.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boursin.
Vind je dit leuk?
37 stemmen