Paas kwarktaart met meringue in de vorm van een lammetje

Ik kijk regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor mijn recepten. Tijdens mijn zoektocht naar vrolijke ideeën voor Pasen kwam ik een lammetjes-taart tegen, super cute! Ik heb mijn eigen variant gemaakt op de taart die ik tegen ben gekomen op Pinterest. Leuk voor de kids maar ook voor volwassenen.

Bij de taart die ik tegenkwam was het ‘wol’ van het lammetje gemaakt van marshmallows. Dat zag er mooi uit maar leek me niet zo heel lekker omdat kwarktaart ook al zacht is qua structuur. Daarom bedacht ik mijn eigen variant op basis van citroen kwarktaart met o.a. kleine meringue toefjes. Deze zijn lekker krokant en combineren super bij de zachte en frisse citroen kwarktaart.

Deze lammetjes taart is echt niet zo moeilijk om te maken. Wel heb ik wat hulp gehad van Dr. Oetker. Als basis gebruikte ik de Citroen Kwarktaart van Dr. Oetker en voegde daar nog wat frisse ananas uit blik aan toe. Maar je kunt deze ook vervangen door bijvoorbeeld mango, abrikozen of ander fruit. Ook de meringue schuimpjes kunnen eigenlijk niet fout gaan. Want door de Mix voor Meringue te gebruiken van Dr. Oetker hoef je geen eieren te scheiden en loop je geen kans dat ze niet stijf worden. Dan volgen alleen nog de mond, neus, ogen en oren en dan ben je klaar!

Recept lammetjes kwarktaart met meringue

Ingrediënten
1 x Dr. Oetker Citroen Kwarktaart
250 ml slagroom
500 ml magere kwark
60 gr boter
250 gr ananas (of ander fruit) uit blik

Decoratie
1 pak Dr. Oetker Meringue Mix (genoeg voor 2 taarten)
2 marshmallows
Decoratie stiften van Dr. Oetker

Materialen
Mixer
4 prikkertjes
1 springvorm (24 cm)
Bakplaat met bakpapier
Spuitzak met spuitmondje

Bereiding
Verwarm de heteluchtoven op 110 graden (elektrisch 120 graden/ gas oven stand 1). Meng de Mix voor Meringue met 60 ml water in een kom en klop met een mixer in ca 4 minuten stijf. Je kunt testen of de meringue stijf genoeg is door de kom ondersteboven te houden zonder dat de meringue mix er uit loopt. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine toetjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat 60 min net onder het midden in de oven. Laat daarna de schuimpjes nog 2 uur met gesloten deur in de oven afkoelen.

Ondertussen maken we de Kwarktaart Citroen. Leg het velletje bakpapier uit de verpakking op de bodem van de springvorm en klik de rand er op. Smelt de boter in een pannetje. Schep de kruimelbodem mix er door. Verdeel het mengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de bodem 10 min in de koelkast.

Klop de taartmix met 400 ml water in een kom en mix 1 minuut op de laagste stand. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix 2 minuten op hoge snelheid. Snijd de ananas in stukjes en dep droog met een keukenpapiertje. Leg 1 stukje ananas apart voor de neus en schep de rest door 2/3 van het taartmengsel en giet over de bodem. Verdeel daarna de andere 1/3 deel van het mengsel er bovenop zodat je een egale bovenzijde hebt. Zet de taart ongeveer 2,5 uur in de koelkast.

Dan zijn de taart en de meringue schuimpjes ongeveer tegelijk klaar. Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm en verwijder de rand. Leg op de buitenste rand een ring van meringueschuimpjes. Maak daaronder nog een halve ring van schuimpjes en daaronder nog een paar. Leg het stukje ananas in het midden als zijn neusje. Maak met de decoreerstiften de ogen en mond. Prik 2 prikkers iets uit elkaar in de marshmallow voor zijn oren. Trek met de decoreerstiften een rondje er op. Steek de prikkers in de zijkant van de taart en druk ze goed aan. En klaar is je vrolijke lammetjes taart!

Tips:
Met de meringue mix maak je genoeg schuimpjes voor 2 taarten, maar je kunt de resterende schuimpjes natuurlijk ook gewoon opeten of er een lekker toetje van maken.

Bewaar de taart in de koelkast. Wil je deze taart een dag van te voren maken? Maak en bewaar de taart en de schuimpjes apart en decoreer de taart pas op de dag zelf. Zo blijven de meringue schuimpjes het krokantst en het lekkerste.

Op de website van Dr. Oetker kun je nog meer kwarktaartinspiratie opdoen en paasideeën bekijken. Vorig jaar maakte ik een kwarktaart in de smaak citroen met abrikozen voor Pasen. Deze taart is ook te vinden op de website van Dr. Oetker. Lekker voor bij de koffie, als toetje of voor bij de brunch.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Steven grant 27 maart 2016 om 04:11

Ziet er lekker uit, maar wijs hoe je op 1manier buttercream moet maken . Dank u

Marinda 25 maart 2016 om 17:06

Heb hem gemaakt. Volgende keer de toefjes wat kleiner maken maar hij smaakt lekker. Dat krokante van de schuimpjes en het zachte van de kwarktaart.

Robin 22 maart 2016 om 22:03

Suuuuper leuk wij gaan dit zeker maken met pasen !! ??

Sandra 25 maart 2016 om 12:20

Top! Veel plezier alvast en geniet er van