Ga naar de inhoud
Launch ‘Het Quaker Ontbijtboek’ + 5-gangenontbijt & stylingtips

Launch ‘Het Quaker Ontbijtboek’ + 5-gangenontbijt & stylingtips

6 november was het eindelijk zover! De lancering van Het Quaker ontbijtboek. En dat vierden we samen groots met ongeveer 100 bloggers en fans die hebben meegewerkt aan het boek met de allerlekkerste ontbijtjes van Nederland.

24 november 2016

Sandra

Want hoe kun je nou beter bepalen wat lekkere ontbijtjes zijn dan het de fans zelf te vragen? Een hele tijd geleden plaatste Quaker daarom een oproep om je favoriete ontbijtrecept in te sturen. Ook ik zelf maakte lekkere ontbijtkoekjes met yoghurttopping en fruit die in het boek opgenomen zijn, yes!

Het event begon al vroeg, namelijk om 10 uur. Ik sprong daarom om iets over 8 al in de auto vanuit Eindhoven. Op de locatie aangekomen was ik echt onder de indruk van de mooie ruimte van the Playing Circle op de Prinsengracht. En ondanks het slechte weer was er veel lichtinval wat perfect is om mooie foodfoto’s te maken. Daarover vertel ik je zo meer.

Eerst kregen we een hartelijk welkom van Brandmanager Kim. Daarna gingen we aan tafel, mijn maag rommelde al flink. Er stond een 5-gangenontbijt op het menu met recepten van bloggers die ook in het boek staan. De bloggers kondigde de gerechtjes zelf aan en vertelde iets over de smaak of de bereiding. Wat ook echt superleuk was dat er veel props op tafel lagen om mooie Instagramproof-foto’s mee te maken. Zo waren er verschillende placemats met hout- of marmerlook en verschillende kaartjes. Check ook even #datbegintgoed op Instagram dan zie je echt de meest appetijtelijke foto’s voorbijkomen van het ontbijt.

En om deze perfect tot in de details te stylen was Sharon van der Wal er om foodstyling tips te geven. Hierbij een paar tips van haar op een rijtje:

  • Zorg voor natuurlijk licht, dus fotografeer bijvoorbeeld in de buurt van een groot raam.
  • Gebruik een dun laken of gordijn om licht mee te dempen zodat je geen harde schaduwen krijgt.
  • Als ondergrond kun je gebruikmaken van natuurlijke materialen zoals hout, marmer of stof.
  • Gebruik bij voorkeur mat servies en bestek, zo krijg je geen weerspiegeling in de foto.
  • Tik bij een Iphone in de camerastand met je vinger op het onderwerp, zo stelt de camera goed scherp op dat punt.

Terug naar het eten 🙂 Dit waren de 5 gangen die we voorgeschoteld kregen:

1. Amuse: Yoghurtontbijt in een glaasje van Chicks love food
Laagjes yoghurt, puree van frambozen en Quaker Havermout Muesli. Een heerlijke combi en goed begin van het ontbijtspektakel.

2. Soep: Chocolavermout van Jelmer de boer
Een lekker havermoutprutje gemaakt met chocolademelk en gegarneerd met (volgens Jelmer) truttige framboosjes.

3. Tussengerecht: Fruitige morgen van Vera Camilla
Yoghurt gecombineerd met Quaker Granola en vers fruit zoals kiwi en banaan. Altijd goed!

4. Hoofdgerecht: Gebakken havermout met banaan van Uit Pauline’s keuken
Hmm, een soort gebakje van Quaker Havermout, zoete banaan, romige pindakaas en gesmolten chocolade. Do I need to say more?

5. Dessert: Kwarkijsjes met rood fruit van Laura’s Bakery
En het toetje was een zacht en romig ijsje van kwark met rood fruit en Quaker Cruesli®. Want wie wil er nou niet ontbijten met ijs?

En tussen als dat lekkers door werd natuurlijk ook Het Quaker Ontbijtboek gepresenteerd. Wat een prachtig en groot boek is het geworden! Natuurlijk bladerde ik meteen door naar mijn recept, dat stond er mooi groot in op pagina 52 en 53. Echt een leuke verzameling ontbijtjes van bloggers en fans uit heel Nederland. Met dit ontbijtboek wordt ontbijten nooit saai!

Alle winnaars waarvan een recept is gepubliceerd kregen een luxe linnen limited edition-uitvoering van Het Quaker Ontbijtboek in hun goodiebag. Maar niet getreurd, kijk op www.quaker.nl/, waar je ook een hoop extra ontbijt inspiratie kunt vinden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Quaker