Lauwwarme maaltijdsalade met basilicum aardappeltjes

Ik kook graag met verse ingrediënten. Elke week zit mijn koelkast weer propvol met groenten en is mijn fruitschaal weer aangevuld. Als ik weinig tijd heb gebruik ik soms een zakje voorgesneden groenten of aardappels.

En om het helemaal makkelijk te maken heeft CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum Knoflook aardappeltjes in schil. Deze zijn lekker op smaak gebracht met een kruidenpasta van olie en kruiden. Wellicht denk je nu dit is toch minder gezond dan zelf aardappels snijden en basilicum en knoflook toevoegen? Nee hoor, er worden namelijk geen conserveringsmiddelen gebruikt en ze zijn vers verpakt. En omdat er geen gedroogde kruiden worden gebruikt maar een kruidenpasta is de smaak puur en vers. Net alsof je ze zelf hebt gekruid vanuit je kruidentuintje, maar dan veel makkelijker en sneller op tafel.

Basilicum is onlosmakend verbonden met de Italiaanse keuken. Daarom heb ik in deze salade Hollandse aardappeltjes gecombineerd met een Italiaanse twist van mozzarella, gedroogde tomaatjes en parmaham. Ik ben echt dol op de Italiaanse keuken, wie niet! Deze maaltijdsalade komt hier zeker vaker op tafel. En hij staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Waar wacht je nog op? :)

Tips:
- Deze Basilicum Knoflook aardappeltjes van CêlaVíta zijn ook geschikt voor in de Airfryer.
- Vervang de parmaham door bijvoorbeeld groenteballetjes, linzen of een handje noten voor een vegetarische variant. En probeer ook eens aubergine i.p.v. courgette.
- Kijk voor nog meer recepten met deze en andere aardappels op Celavita.nl.

Recept maaltijdsalade met basilicum aardappeltjes

HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN - 2 PERSONEN

Ingredienten
1 zak CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden Basilicum
6 plakken parmaham
6 zongedroogde tomaatjes
1 zakje met mini mozzarella bolletjes a 150 gr
1 rode ui
50 gr rucola
1 courgette
2 eetlepels pijnboompitten

Dressing:
4 eetlepels yoghurt
Scheut olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Snijd de courgette in plakken en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgette, eventueel in 2 porties. Verhit een andere koekenpan en voeg een klein beetje olie of boter toe.

Doe de Basilicum Knoflook aardappeltjes van CêlaVíta er in en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin, schep af en toe om. Terwijl de courgette en aardappeltjes op het vuur staan snijd je de rode ui in dunne ringetjes en de tomaatjes in reepjes. Roer voor de dressing de yoghurt los met een scheut olijfolie en een snufje peper en zout. Verdeel de rucola over 2 borden of kommen.

Voeg de gegrilde courgette en de gebakken aardappeltjes toe. Laat de mozzarella balletjes uitlekken en verdeel samen met de rode ui en gedroogde tomaatjes over de salade. Schep wat door elkaar. Leg de plakken parmaham er op en garneer met wat pijnboompitten en eventueel wat extra tomaatjes. Serveer de yoghurt dressing apart in een kommetje of verdeel over de salade.

Zelf at ik deze salade lauwwarm maar koud kan natuurlijk ook.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jenny 26 augustus 2019 om 19:30

Vandaag deze salade gemaakt, het viel goed in de smaak zelfs bij mijn zoon van 15 die niet zo’n groenteneter is 😊👍

Sandra 26 augustus 2019 om 19:51

Super om te horen!

Evelyn 4 juni 2017 om 18:00

Het smaakte echt heerlijk allemaal bij elkaar!