Lunchtip: toast met geitenkaas en knoflook champignons

Nu ik vanuit thuis werk besteed ik meer aandacht aan mijn lunch. Terwijl ik eerst in mijn pauze snel een broodje of cracker naar binnen werkte kan ik nu uitpakken met een omelet, tosti of een dikbelegde sandwich. Heerlijk even een verwenmomentje om 13.00 uur.
 
Een van mijn favo vegetarische lunch gerechten is deze toast met geitenkaas, champignons en gegrilde paprika. Deze toast is zo lekker en ziet er zo mooi uit dat ik hem absoluut lunchroom waardig vind. Alleen hoef ik voor dit broodje de deur niet uit, en jullie met onderstaand recept ook niet.
maaslander geitenkaas 03

maaslander geitenkaas 03

maaslander geitenkaas 03

De basis bestaat uit een sneetje brood krokant gegrild in een pan of oven (en dit is echt de moeite en tijd waard!). Vervolgens beleg ik de toast met plakken Maaslander jong belegen geitenkaas , deze is extra zacht en romig van smaak en daardoor makkelijk te combineren. Bijvoorbeeld met de champignons gebakken in knoflook en gegrilde paprika. De geroosterde pijnboompitten maken het broodje helemaal af. Lees hier het complete recept:

maaslander geitenkaas 01

Toast met geitenkaas en knoflook champignons

Ingrediënten 2 stuks:
2 sneeën (pompoen)brood
4 plakken Maaslander geitenkaas
Handje sla
1 gegrilde paprika (uit pot)
125 gr kastanjechampignons
1 teentje knoflook
1 eetlepels geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Bestrijk de sneeën brood aan beide kanten met olijfolie. Verhit een (grill) pan op hoog vuur en grill het brood krokant. Je kunt het brood 5 min ook op 180 graden in de oven doen. Hak het teentje knoflook fijn en snijd de champignons in tweeën of vieren. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 minuutje.
maaslander geitenkaas 07

maaslander geitenkaas 07

maaslander geitenkaas 07

maaslander geitenkaas 07

Voeg daarna de champignons toe en bak deze 5 tot 7 min. Leg 2 plakken Maaslander geitenkaas op elk sneetje geroosterd brood. Verdeel een beetje sla er over en schep de gebakken knoflook champignons er op. Verdeel de repen gegrilde paprika er over en bestrooi met pijnboompitten.

Tip: vervang de gegrilde paprika ook eens door zongedroogde tomaatjes.
afsluiting
Vind je dit leuk?
3 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

annastaal_ 4 maart 2016 om 13:25

Vanmiddag dit recept gemaakt en het was echt heeerlijk!!