
Toast met geitenkaas en knoflook champignons
27 juli 2015
Sandra Waterschoot


De basis bestaat uit een sneetje brood krokant gegrild in een pan of oven (en dit is echt de moeite en tijd waard!). Vervolgens beleg ik de toast met plakken Maaslander jong belegen geitenkaas , deze is extra zacht en romig van smaak en daardoor makkelijk te combineren. Bijvoorbeeld met de champignons gebakken in knoflook en gegrilde paprika. De geroosterde pijnboompitten maken het broodje helemaal af. Lees hier het complete recept:

Toast met geitenkaas en knoflook champignons
Ingrediënten 2 stuks:
2 sneeën (pompoen)brood
4 plakken Maaslander geitenkaas
Handje sla
1 gegrilde paprika (uit pot)
125 gr kastanjechampignons
1 teentje knoflook
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
Bereiding: Bestrijk de sneeën brood aan beide kanten met olijfolie. Verhit een (grill) pan op hoog vuur en grill het brood krokant. Je kunt het brood 5 min ook op 180 graden in de oven doen. Hak het teentje knoflook fijn en snijd de champignons in tweeën of vieren. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 minuutje.


Voeg daarna de champignons toe en bak deze 5 tot 7 min. Leg 2 plakken Maaslander geitenkaas op elk sneetje geroosterd brood. Verdeel een beetje sla er over en schep de gebakken knoflook champignons er op. Verdeel de repen gegrilde paprika er over en bestrooi met pijnboompitten.
Tip: vervang de gegrilde paprika ook eens door zongedroogde tomaatjes.

Vind je dit leuk?
3 stemmen