Kerst tulband cake

Tulband cake is een echte Kerstklassieker! Lekker voor bij een kopje koffie of thee tijdens de feestdagen. Hoe je hem in een handomdraai maakt en versiert vertel ik in deze blog.

Deze tulband cake is heel zacht en heerlijk van smaak. Je kunt een eigen basisrecept gebruiken maar heb je nog niet zo veel ervaring met het bakken van een tulbandcake dan is de oud-Hollandse tulband cakemix van Koopmans ideaal. Zo kan het bijna niet fout gaan en ben je gegarandeerd van een heerlijk stukje gebak.

kerst-tulband

De cake bevat bourbon vanille die perfect combineert met de zure smaak van de rode besjes. Als topping gebruikte ik een zakje wit glazuur van Dr. Oetker, deze heeft de juiste dikte en kleur om een mooi effect te creëren op je cake. Om het geheel af te maken gebruikte ik wat takjes rozemarijn (die je natuurlijk niet opeet maar wel voor een heel feestelijk effect zorgen). Strooi er vervolgens wat zachte zilveren parels over en je creatie is meteen super feestelijk!

Deze blog is de derde en laatste in de reeks van Kerst op de taart, oftewel: Makkelijk bakken met kerst. Eerder maakte ik al kerstboom cupcakes en een spectaculaire red velvet cake. Alle 3 de baksels zijn door iedereen te maken en perfect om snel en makkelijk iets feestelijks op tafel te zetten. Ideaal als je weinig risico wil lopen tijdens kerst. Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze bakreeks en dat ik jullie heb geïnspireerd met heel veel lekkers en leuke ideeën.

Tip: op zoek naar nog meer makkelijke bak inspiratie? Kijk op bakken.nl voor nog meer lekkere ideetjes of download er deze leuke kerstfiguurtjes voor op je cake of taart.

Recept kerst tulband cake

GEBAK – 15 MIN + 65 MIN OVENTIJD + AFKOELEN – 12 PERSONEN

Ingrediënten
1 x Koopmans oud-Hollandse tulband cakemix
175 gr boter
50 ml melk
4 eieren
1 zakje wit glazuur Dr. Oetker
Handje rode besjes
Takjes rozemarijn
Zilveren zachte parels
Poedersuiker

Benodigdheden
Mixer
Tulband cakevorm

Bereiding
Bereid de tulband cake volgens de verpakking en laat hem afkoelen. Verwarm ondertussen de glazuur in een kom met heet water. Verdeel het glazuur over de cake en laat mooi hier en daar naar beneden druppen. Leg wat takjes rozemarijn er op en bestrooi met besjes, zilveren parels en poedersuiker.

Bewaar de cake op een droge en koele plek en dek af met folie. Je kunt ook de cake een dag van te voren bakken en de volgende dag versieren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Bewaar
Print
Deel

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.