Ga naar de inhoud
Hotspot: meet Eataly Rome

Hotspot: meet Eataly Rome

Twee weken geleden heb ik een stedentrip naar Rome gemaakt. Ik was nog nooit in Rome geweest dus er was genoeg te zien en te beleven. Ik kreeg een tip van iemand om naar Eataly te gaan, een groot overdekt foodcenter waar je vollop culinaire inspiratie kunt opdoen met kookworkshops, streekproducten, kookapparatuur en eetgelegenheden. Dat klonk als een perfect uitstapje voor iemand die gek is op de Italiaanse keuken.

16 juni 2013

Sandra

eataly01
eataly02
Bij aankomst was ik onder de indruk van de grootte van het gebouw, het was echt enorm. Toen we naar binnen liepen kreeg ik direct een toastje met pesto aangeboden. De pesto kwam wel uit een potje maar de smaak was puur en vers. Oke, dat potje gaat mee het winkelmandje in. Beneden had je een grote versafdeling met allemaal soorten groenten, fruit en een groot assortiment zoetigheid zoals cantuccini, chocolade, snoepjes en ijsjes. Ook is er een broodjeszaak waar je je eigen panino kunt samenstellen en een echte Italiaanse koffiecorner voor een lekker kopje cappuccino of een latte machiato.
eataly16
eataly07
Je kunt met de trap, lift of met een handige roltrap naar boven. Op de eerste verdieping vind je verse pasta, meel, olijfolie, verse kaas, vleeswaren, vis, pastasauzen, kruiden en nog veel meer om op te noemen. De mozzarellabar op deze verdieping was erg populair en was omringd door een menigte mensen. Op verschillende plaatsen staan standjes waar je bijvoorbeeld olijfolie, ansjovis of kaas kunt proeven. Ook heb ik er een lekkere verse pasta gegeten bij de pizza en pasta bar. We moesten wel even wachten op ons eten maar het was ook een vrij drukke zaterdag.
eataly13
eataly15
Op de derde verdieping vind je vooral veel vers vlees en vis. Ook is er een grote afdeling met verschillende soorten wijn waarbij je zelf een fles kunt laten vullen uit een wijnvat. Op de vierde verdieping ben ik niet lang geweest, er is een congresscentrum, galerie en het grootste en beste restaurant van Eataly. Maar dat was ook wel te merken aan de prijzen op de menukaart.
eataly12
eataly11
Het foodcenter is heel mooi aangekleed en alles straalt versheid uit. Alles details zijn op een mooie en stijlvolle manier uitgewerkt. Overal lagen stapels kookboeken verspreid met de lekkerste recepten, helaas wel in het Italiaans. Ik had maar een klein koffertje meegenomen op vakantie, dus ik kon helaas niet helemaal los gaan met shoppen en heb ik het bescheiden gehouden. Ik had een leuk short gekocht, 2 verschillende soorten risotto, pomodorisaus, truffelsalsa, stuk parmigiano, zeezout en wat Italiaanse snoepjes en chocolaatjes voor de thuisblijvers.
eataly09
eataly14
Deze food walhalla is een echte aardader voor iedereen die van lekker vers Italiaans eten houd. Eataly is makkelijk bereikbaar met de trein, metro en bus en je hoeft geen entree te betalen

Interessante weetjes:

Eataly heeft 4 verdiepingen en een oppervlakte ongeveer 15 voetbalvelden
23 restaurants en eetgelegenheden
En ongeveer 14.000 producten te koop

Eataly
Piazzale XII Ottobre 1492, Rome
Elke dag geopend van 10.00 tot 24.00 uur