
Ovenschotel met aardappels en sperziebonen
Vroeger aten we thuis vaak Hollandse pot met aardappels, zeker wel 4 á 5 keer per week. Toen ik daarna op mezelf ging wonen ben ik op ontdekkingstocht gegaan en heb ik de aardappel een beetje uit het oog verloren. Maar ik heb de pieper nu weer helemaal herontdekt! Aardappels zijn zo lekker en veelzijdig!
14 januari 2016
Sandra Waterschoot




Recept ovenschotel met aardappels en sperziebonen
HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN + 25 OVENTIJD – 4 PERSONEN Ingrediënten 900 gr Oma’s vastkokende CêlaVíta aardappels 500 gr sperziebonen 250 gr hamblokjes 80 gr gedroogde tomaatjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 30 gr geraspte kaas 75 ml kookroom of creme fraiche Peper en zout Basilicum Materialen Ovenschotel van ca. 35 x 25 cm Bereiding Verwarm de oven op 200 graden. Snijd eventueel grote aardappels doormidden zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout en kook de aardappels ca. 7 minuten.






Vind je dit leuk?
Nog geen stemmen