Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Over ons

Hoi, mijn naam is Sandra Waterschoot Koopmans en ik ben eind 2011 samen met mijn vriend Eric Leukerecepten.nl begonnen. In deze website kan ik mijn creativiteit en mijn passie voor lekker eten kwijt. Het leuke van koken vind ik dat je nooit 'klaar' bent, er zijn namelijk nog zo veel ideeën en gerechten die je kunt maken. Verder vind ik het fijn om te zien dat mensen genieten van iets waar je zelf veel passie en aandacht in hebt gestopt.

Ook houd ik van experimenteren met ingrediënten uit verschillende werelddelen. We eten dan ook niet vaak hetzelfde. Eric maakt de fraaie foto’s van de gerechten en onderhoudt de site. Samen bedenken we leuke nieuwe ideeën en zorgen we er voor dat de site er mooi en smaakvol uit ziet. Dagelijks wordt de site aangevuld met nieuwe smakelijke recepten en interessante blogs. In deze blogs schrijf ik over hotspots die ik bezocht heb, recensies van producten, how to's, kooktips en geef ik inspiratie voor bijvoorbeeld het kerstdiner, paasbrunch of barbecue. We wensen jullie veel kook- en leesplezier op onze site.

Samenwerken

Op onze site kunnen wij je product of bedrijf onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Dit kan bijvoorbeeld door een post op social media, advertorial, banner of eventbezoek. We hebben ongeveer 1.000.000 unieke bezoekers elke maand, veelal vrouwen tussen de 25-34 jaar maar ook studenten, ouderen en gezinnen zoeken regelmatig naar een leuk recept op onze site. Vul hier het aanvraagformulier in voor een samenwerking en we nemen z.s.m. contact met je op of mail naar sandra@leukerecepten.nl.

Voor het toesturen van producten voor een review, persberichten, interviews of andere verzoeken verwijs ik je door naar de contactpagina met adresgegevens.

Team Leuke Recepten

Vanaf januari 2017 versterkt Jaimy van Dijke ons team en helpt ze mij op vrijdag in de keuken met koken, fotograferen, filmen en met andere werkzaamheden. Regelmatig zie je daarom ook recepten en blogs verschijnen vanuit haar naam. Lees meer over Jaimy op deze pagina waarin ik haar voorstel.

Leuke Recepten Magazine

Vanaf 24 maart 2018 ligt ons tweede LeukeRecepten Magazine in de winkels. 100 pagina’s met lekkere inspiratie voor het avondeten, lunch, ontbijt of feestje. Bijna allemaal nieuwe recepten bedacht, gemaakt en geproefd door mij. Wat staat er nog meer in: een weekmenu, hapjes en traktaties, budgetrecepten, zoete klassiekers stap voor stap, musthaves, cocktails en favoriete recepten van bezoekers. Update: LeukeRecepten Magazine 2017 & 2018 zijn uitverkocht!

Vraag & antwoord

Mijn favoriete gerecht?
Sandra: Ik ben dol op lasagne maar ook op tajines en couscous.

Wat lust je absoluut niet?
De afgelopen jaren heb ik echt veel nieuwe dingen leren eten. Ik lustte eerst bijvoorbeeld geen tomaat en vis was ook niet mijn favoriete gerecht. Maar nu ben ik er echt dol op. Wel heb ik nog steeds moeite met oesters en ik heb ook een afkeer met paté. Oja en ook orgaanvlees, dat is niet mijn ding.

Wat is je favoriete toetje?
Sandra: Ik ben dol op alle toetjes, maar als ik moet kiezen ga ik voor een stukje cheesecake of iets met vers fruit.

Wat kook je het liefst?
Sandra: De oven is mijn beste vriend dus ik denk een ovenschotel. Of muffins, die zijn ook snel klaar en lekker! Want het moet niet al te lang duren want ik heb niet al te veel geduld.

Wat is je grootste blunder in de keuken?
Sandra: Er gaat regelmatig wel eens iets fout in de keuken. Meestal gebeurt dit met bakken, dat komt iets preciezer dan koken en kun je zodra het in de oven niet veel meer aan veranderen. Wel heb ik eens hete soep in een blender gedaan die daar niet geschikt voor was waardoor de hele keuken onder zat. Of een keer de verkeerde pepers gebruikt waardoor het eten zo pittig was dat het niet te eten was. Op Instagram deel ik geregeld mijn failures.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×