Ons verhaal en missie LeukeRecepten

Hoi, mijn naam is Sandra Waterschoot Koopmans en ik ben eind 2011 samen met mijn vriend Eric LeukeRecepten.nl begonnen. Inmiddels zijn we getrouwd en wonen we samen met onze hond Payo in Eindhoven. Op mijn website LeukeRecepten.nl kan ik mijn creativiteit en mijn passie voor lekker eten kwijt. Het leuke van koken vind ik dat je nooit 'klaar' bent, er zijn namelijk nog zo veel ideeën en gerechten die je kunt maken. Verder vind ik het fijn om te zien dat mensen genieten van iets waar je zelf veel passie en aandacht in hebt gestopt. Bekijk ook mijn profiel op Linked-in

Onze missie

Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is onze missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen. Zelfs als je niet zo van koken houd of weinig tijd hebt zul je hier op LeukeRecepten.nl genoeg inspiratie vinden om aan de slag te gaan voor het avondeten of een bakrecept. Mijn recepten zijn leuk om te maken en vaak creatief en verrassend om te presenteren. Vandaar de naam Leuke Recepten :)

Verder probeer ik met mijn recepten mensen bewust te maken van goed eten, voor jezelf en de wereld. Ik deel gezonde recepten maar ook soms wat minder verantwoorde gerechten, want het gaat allemaal om balans. Verder gebruik ik veel ingredienten die op dat moment in het seizoen zijn om zo de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Vanaf begin 2020 eet ik vegetarisch en gebruik ik in mijn recepten regelmatig een vleesvervanger, dit zie of proef je vaak niet. Daarom kun je bij veel recepten kiezen of je het gerecht met of zonder vlees maakt.

Onze doelgroep is heel breed, van gezinnen met kinderen tot studenten en ouderen. Iedereen kan terecht op LeukeRecepten voor een makkelijke avond maaltijd of ander recept. En je hoeft helemaal geen chefkok te zijn of een groot budget te hebben, mijn recepten bevatten makkelijke basisingredienten en je hebt minimale apparatuur nodig.

Hoe we zijn begonnen

Toen ik begon met LeukeRecepten wist ik nog niet zo veel van koken en verschillende ingredienten en smaken, dit had ik niet echt met de paplepel ingegoten gekregen. Ook maakte ik vaak dezelfde standaard recepten of gebruikte ik een pakje of zakje. Toen ben ik gaan experimenteren, mede door de reizen die we hebben gemaakt en de keukens die ik heb mogen proeven. Ik kreeg de smaak te pakken, letterlijk en figuurlijk.

Omdat ik zo enthousiast werd van al mijn nieuwe ontdekkingen wilde ik alles delen, en toen hebben we samen deze website gebouwd, want ook dat wilde ik graag leren. Inmiddels ben ik vanaf 2015 fulltime bezig met LeukeRecepten en Eric maakt de fraaie foto’s van de gerechten. Samen bedenken we leuke nieuwe ideeën en zorgen we er voor dat de site er mooi en smaakvol uit ziet. Dagelijks wordt de site aangevuld met nieuwe smakelijke recepten en interessante blogs. Wil je ons uitgebreide verhaal lezen, check dan deze blog over hoe we ooit begonnen zijn

Leuk! In 2020 kwam een droom van ons uit; een eigen LeukeRecepten kookboek.

Wat vind je op onze site

Inmiddels ongeveer 3000 recepten, van avondeten zoals ovenschotels, pasta's, vegetarische recepten tot hartige hapjes en ontbijtjes en lekkere zoete bakrecepten zoals bananenbrood en appeltaart. En voor elke gelegenheid, van feestje tot high tea en diner. Al deze recepten kun je makkelijk terugvinden op de recepten-index of via onze zoekmotor. Je kunt ook bijvoorbeeld filteren op glutenvrij, koolhydraatarm en vegan.

Ook schrijf ik blogs over kooktips, hotspots die ik bezocht heb, recensies van producten, how to's en geef ik inspiratie voor bijvoorbeeld het kerstdiner, paasbrunch of barbecue.  We wensen jullie veel kook- en leesplezier op onze site.

Tip: antwoorden op veelgestelde vragen over bereidingswijzen en het vervangen van ingredienten vind je terug in onze FAQ.

Team Leuke Recepten

Tegenwoordig doen we niet alles meer helemaal zelf achter de schermen hoewel ik nog steeds een groot deel van de recepten zelf bedenk, kook en fotografeer. Maar ik krijg ook gelukkig hulp van anderen die tevens hun eigen expertises hebben:

 

Nienke Vinkenvleugel. Helpt met het schrijven van content, socials, marketing en seo en alles wat er achter de schermen bij komt kijken. Nienke houdt van lekker eten, maar ook makkelijk, snel en gezond. Dat zie je ook vaak terug in haar eigen recepten die ze af en toe deelt op LeukeRecepten.nl.

vivian

 

Vivian Frenken. Haar maak je blij met analyses maken, teksten schrijven en natuurlijk... lekker eten! Als digital marketeer en strateeg bij Leuke Recepten houdt zij zich bezig met de optimalisatie van zowel de website als alle andere kanalen. Zelf staat ze ook graag in de keuken. Het liefst een lekkere pasta of curry met veel groentjes!

 

Sanne (van de blog FoodBySann.com). Deelt haar recepten op LeukeRecepten.nl. Door haar eigen ervaring met intoleranties en darmklachten wil Sanne graag anderen inspireren en helpen met lactosevrije en glutenvrije recepten. Daarnaast staat genieten voorop. Van glutenvrije pizza tot lactosevrije boterkoek.

 

Lenna Omrani (van de site lennaomrani.nl en auteur van Every day vegan.). Deelt haar recepten op LeukeRecepten.nl. Haar doel is simpel: het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Daarnaast zijn de recepten ook makkelijk, snel en toegankelijk voor iedereen.