Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Over ons

Hoi, mijn naam is Sandra Waterschoot Koopmans en ik ben eind 2011 samen met mijn vriend Eric LeukeRecepten.nl begonnen. In deze website kan ik mijn creativiteit en mijn passie voor lekker eten kwijt. Het leuke van koken vind ik dat je nooit 'klaar' bent, er zijn namelijk nog zo veel ideeën en gerechten die je kunt maken. Verder vind ik het fijn om te zien dat mensen genieten van iets waar je zelf veel passie en aandacht in hebt gestopt.

Wat vind je op onze site?

Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen. Zelfs als je niet zo van koken houd of weinig tijd hebt zul je hier op LeukeRecepten.nl genoeg inspiratie vinden om toch aan de slag te gaan. Mijn recepten zijn leuk om te maken en vaak creatief en verrassend om te presenteren. Vandaar de naam Leuke Recepten :) Verder vind je veel ovenschotels, pasta's, vegetarische recepten, hartige hapjes en lekkere zoete baksels op mijn site.

Ook houd ik van experimenteren met ingrediënten uit verschillende werelddelen. We eten dan ook niet vaak hetzelfde. Eric maakt de fraaie foto’s van de gerechten en onderhoudt de site. Samen bedenken we leuke nieuwe ideeën en zorgen we er voor dat de site er mooi en smaakvol uit ziet. Dagelijks wordt de site aangevuld met nieuwe smakelijke recepten en interessante blogs. In deze blogs schrijf ik over hotspots die ik bezocht heb, recensies van producten, how to's, kooktips en geef ik inspiratie voor bijvoorbeeld het kerstdiner, paasbrunch of barbecue. We wensen jullie veel kook- en leesplezier op onze site.

Kookboek

Op 8 september 2020 verschijnt ons eerste LeukeRecepten kookboek met meer dan 100 bestaande toppers van onze site en gloednieuwe recepten. Van hapjes tot hoofdgerechten en gebak. Het boek is te koop via online boekwinkels en webshops en bij diverse boekhandels. Dit boek is uitgeven samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Social media

Volg ons ook op social media. Hier deel ik de nieuwste recepten, blogs, kijkjes achter de schermen maar ook persoonlijke posts en vakantiekiekjes.

Team Leuke Recepten

Vanaf januari 2017 versterkt Jaimy van Dijke ons team en helpt ze mij 2 x per maand op vrijdag in de keuken met koken, fotograferen, filmen en met andere werkzaamheden. Regelmatig zie je daarom ook recepten en blogs verschijnen vanuit haar naam. Lees meer over Jaimy op deze pagina waarin ik haar voorstel. En vanaf begin 2020 is ook Hilde, diëtiste in opleiding, aan ons team toegevoegd. Zij richt zich vooral op het maken van glutenvrije, koolhydraatarme en vegan recepten en schrijft inhoudelijke artikelen.

Vraag & antwoord

Mijn favoriete gerecht?
Sandra: Ik ben dol op lasagne maar ook op tajines en couscous.

Wat lust je absoluut niet?
Sandra: de afgelopen jaren heb ik echt veel nieuwe dingen leren eten. Ik lustte eerst bijvoorbeeld geen tomaat en vis was ook niet mijn favoriete gerecht. Maar nu ben ik er echt dol op. Wel heb ik nog steeds moeite met oesters en ik heb ook een afkeer met paté. Oja en ook orgaanvlees, dat is niet mijn ding.

Wat is je favoriete toetje?
Sandra: Ik ben dol op alle toetjes, maar als ik moet kiezen ga ik voor een stukje cheesecake of iets met vers fruit.

Wat kook je het liefst?
Sandra: De oven is mijn beste vriend dus ik denk een ovenschotel. Of muffins, die zijn ook snel klaar en lekker! Want het moet niet al te lang duren want ik heb niet al te veel geduld.

Wat is je grootste blunder in de keuken?
Sandra: Er gaat regelmatig wel eens iets fout in de keuken. Meestal gebeurt dit met bakken, dat komt iets preciezer dan koken en kun je zodra het in de oven niet veel meer aan veranderen. Wel heb ik eens hete soep in een blender gedaan die daar niet geschikt voor was waardoor de hele keuken onder zat. Of een keer de verkeerde pepers gebruikt waardoor het eten zo pittig was dat het niet te eten was. Op Instagram deel ik geregeld mijn failures.

Samenwerken

Op onze site kunnen wij je product of bedrijf onder de aandacht brengen bij een groot publiek. Dit kan bijvoorbeeld door een post op social media, advertorial, banner of eventbezoek. We hebben ongeveer 2.500.000 unieke bezoekers elke maand, veelal vrouwen tussen de 25-34 jaar maar ook studenten, ouderen en gezinnen zoeken regelmatig naar een leuk recept op onze site. Vul hier het aanvraagformulier in voor een samenwerking en we nemen z.s.m. contact met je op of mail naar sandra@leukerecepten.nl.

Voor het toesturen van producten voor een review, persberichten, interviews of andere verzoeken verwijs ik je door naar de contactpagina met adresgegevens.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×