Paashaas broodjes voor de paasbrunch

Met Pasen voor de deur heb ik iets super leuks bedacht om te maken voor de paasbrunch of het paasontbijt, namelijk paashaas broodjes. Je maakt deze broodjes makkelijk zelf met mijn handige stap voor stap foto’s en ik geef je nog een lekkere tip om ze te besmeren.

Ik was deze paashaasjes van brood al een keer eerder tegen gekomen op Pinterest en had ze opgeslagen en nu vlak voor Pasen herinnerde ik mij er weer aan. Je hebt alleen een bakplaat met bakpapier en een schaar nodig en wat geduld. Wedden dat je tafelgenoten ze super leuk vinden!

En ik wil graag nog iets met jullie delen wat van pas kan komen tijdens de paasbrunch. Ik kreeg vorige week namelijk de nieuwe Flora 100% plantaardige spread opgestuurd die sinds deze maand in de winkels ligt, exclusiefbij de AH. Nu ben ik me de laatste tijd steeds bewuster aan het worden wat het positieve effect van plantaardig eten inhoud dus deze foodpost was van harte welkom. Nu denk je misschien dat deze spread vol zit met kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen maar dat is gelukkig niet zo. Op de informatiefolder bij het pakket staat namelijk wat er allemaal in zit:

- koolzaadolie zodat hij goed smeerbaar is

- Shea en kokosnootolie voor een mooie structuur

- Amandelpasta voor een subtiele nootachtige smaak

- Wortelsap voor een mooi kleurtje

- Citroensap als natuurlijk conserveermiddel

- Zonnebloem lecthine dat er voor zorgt dat alle ingrediënten goed mengen.

Deze smeerbare spread is dus 100 % plantaardig, 100 % natuurlijk en lactosevrij. Bovendien zit er geen palmolie in.

En dan nu de smaak want dat is uiteraard ook heel belangrijk! Er is een ongezouten en gezouten variant. Ik testte eerst de ongezouten variant die erg lekker smaakte en een tikje nootachtig is door de amandelpasta maar toch fris. Helemaal geen vlakke smaak maar juist romig en vol. Aan de gezouten variant moest ik in het begin even wennen want normaal eet ik bijna nooit gezouten margarine of boter. Maar vervolgens kon ik me ook heel goed voorstellen dat op een warm stokbroodje of croissantje de gezouten variant het lekkerste is. Voor ieder iets wils dus.

Wil je de paastafel compleet maken kijk dan ook op mijn site bij de Paasrecepten voor nog meer lekkere paasrecepten en ontbijtgerechten zoals eiersalade, quiches, paaspannenkoekjes en limoncello tiramisu. Vergeet de gekookte eitjes, verse jus en het paasbrood niet. En als tip dus deze nieuwe Flora spread die door de luxe uitstraling van de verpakking ook perfect op de paastafel past. Smakelijke paasdagen iedereen!

Recept paashaas broodjes
ONTBIJT/LUNCH – 30 MIN + 75 MIN RIJZEN + 15 MIN OVENTIJD – 6 STUKS **

Ingrediënten:
250 gr bloem
½ zakje instant gist a 7 gram
Snuf zout
½ theelepel suiker
25 gr zachte margarine
200 ml lauwe melk

Materialen:
Schaar
Mixer met deeghaken
Theedoek

Bereiding:
Doe de gist bij de melk samen met de suiker en roer door elkaar. Doe de bloem en het zout in een kom en schenk dan het melkmengsel hier bij. Voeg als laatste de margarine toe en kneed met een mixer met deeghaken 5 minuten goed door tot er een soepel deeg is ontstaan.

Bebloem de binnenkant van de kom en leg hier de deegbal in. Maak de theedoek iets vochtig en dek de kom af en zet op een warme plek. Laat 45 minuten rijzen. Haal het deeg uit de kom en kneed nog een keer goed door en verdeel in 6 gelijke porties en draai hier bolletjes van.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en knip met een schaar 2 oortjes aan de bovenzijde, dit doe je door de schaar wat schuin te houden. Prik 2 oogjes er in en dek de haasjes weer af met de theedoek en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm de oven op 220 graden. Bak ze in ca. 13 tot 15 minuten goudbruin in de oven.

Tips:

Wil je er zeker van zijn dat je deeg goed rijst, zet dan de afgedekte kom op 40 graden in de oven.

Bewaar de broodjes in een afgesloten trommel max. 2 dagen. Ze zijn vers het lekkerste maar je kunt ze de volgende dag ook een paar minuten opwarmen in de oven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flora.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Manja 8 april 2018 om 08:19

Mijn deeg is erg plakkerig. Ik kan knippen wat ik wil, maar de oortjes zakken gewoon weer in het deeg. De broodjes waren wel lekker qua smaak!

Ilse 2 april 2018 om 16:21

Leuke blog & heerlijke recepten. Hier halen we zeker inspiratie uit! Complimenten.

Yvonne 27 maart 2018 om 22:36

Wat een leuke broodjes voor pasen

Sandra 28 maart 2018 om 17:27

thanks!