Quesadilla met tonijn

Laatst vertelde ik dat ik vis uit blik aan het ontdekken ben. En dat doe ik niet alleen maar samen met mijn Insiders die net als ik aan de slag gaan met de tonijn van Princes. Deze keer heb ik weer een heerlijk en makkelijk receptje voor jullie en heel veel andere lekkere ideetjes met tonijn.

De vorige keer maakte ik een pastaschotel met tonijn en broccoli. Deze keer een iets lichtere maaltijd met een Mexicaanse twist, namelijk quesadilla’s. Dit zijn tortilla wraps uit de pan met een vulling er tussen. Een soort van tosti 2.0 zeg maar :). Ik vond het echt een heel geslaagd experiment, de limoen maakt het lekker fris en de kaas smeuïg. En ze zijn lekker als snelle maaltijd of als lunch.

De komende tijd gaan ook mijn geselecteerde fans aan de slag. Ze hebben inmiddels een pakket thuis ontvangen met producten van Princes en ik heb al de eerste gerechtjes voorbij zien komen op social media die je ook terug kunt vinden onder de hashtag #kokenmetprinces. En wow, wat een leuke ideeën zitten er tussen! Hierbij een greep uit deze lekkere ideetjes met tonijn:

Sas van  Koken voor 1 maakte mini quiches met tonijn en een salade. De blikjes tonijn van Princes zijn prettig om mee te koken voor 1 persoon, aldus Saskia.

Annemiek Pierik bedacht een lekker zomers receptje met tonijn: Aziatische tonijn met groenten in een rijstvel. Fris en licht maar toch vullend.

Nina Dapper bedacht een lekkere salade met rivierkreeftjes, feta en een saus van tonijn gepureerd met o.a. Griekse yoghurt en augurk.

Jaimy van Dijke van de blog Jaimy’s Kitchen maakte wel iets heel bijzonders: sushi sandwich met sushirijst en nori.

Lynet Kleverkamp lunchte met deze toast met tonijn, avocado en een eitje.

Ook de kleinste fans hadden er zin in! Maaike Stet van Culime maakte samen met haar kids gevulde punt paprika’s en gevulde courgette met tonijn.

Inspiratie
Om hun verder op weg te helpen en om jullie ook te inspireren met lekkere tonijnreceptjes heb ik zelf ook nog wat ideeën op een rijtje gezet. Van hoofdgerecht tot hapje en lunch.

Recept quesadilla’s met tonijn

HOOFDGERECHT/LUNCH – 30 MIN – 12 STUKKEN

Ingrediënten
4 tortilla wraps (middelgroot)
1 avocado
75 gr kaas
1 blikje Princes tonijn op zonnebloemolie
1 limoen
1 klein blikje mais
Snuf cayennepeper

Topping:
Zure room
2 tomaten in blokjes
Verse peterselie

Bereiding
Laat de mais en de tonijn uitlekken. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg een tortilla wrap in een droge koekenpan en zet op laag vuur. Verdeel ¼ deel van de mais, stukjes avocado en tonijn over één helft van de tortilla. Bestrooi met een snuf cayennepeper en druppel wat limoensap er over.

Bestrooi flink met wat kaas. Vouw de andere helft van de wrap over de vulling. Zet het vuur iets hoger en bak ca. 2 minuten tot de wrap aan de onderkant goudbruin is en iets krokant. Draai hem dan om en bak ook de andere kant iets bruin. Haal ze uit de pan en houd warm onder een stuk aluminiumfolie of deksel. Bak ook de andere quesadilla’s. Serveer ze met een topping van zure room, tomatenblokjes en wat fijngehakt peterselie.

Tips:
Warm de quesadilla’s weer makkelijk op in de pan of een paar minuten in de oven.
Je kunt ze ook in een grillijzer maken i.p.v. in de pan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Princes.

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Fatima 24 augustus 2017 om 18:25

Ik wil graa hoe wordt zou goed dicht

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.