Mais met gehaktballetjes spies

Barbecue spies met kleine gehaktballtjes, stukjes mais en champignons in een knoflookboter marinade

Ingrediënten
8 gehaktballetjes (eventueel al voorgebakken)
8 middelgrote champignons
2 maiskolven
75 gr boter, gesmolten
2 teentjes knoflook
Zout en peper
 
Bereiding

Verwijder eventuele bladeren van de maïskolf. Snijd de maïskolven met een scherp kartel mes in vieren. Breng een pan water aan de kook en kook de stukken mais ongeveer 8 minuten en giet daarna af. Pers de knoflook en meng met de gesmolten boter. Giet de helft van de boter over de champignons en schep met een lepel goed door elkaar. Schenk de rest van de boter over de maïskolven. Prik de stukken mais, gehaktballetjes en champignons om en om aan de spiezen. Bestrooi met wat peper en zout en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar op de bbq. 

Tip: Als je een stukje spek achter en voor een champignon aan de spies prikt dan verbrand hij minder snel en wordt hij lekker van smaak.

 

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!