Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mais met gehaktballetjes spies

Barbecue spies met kleine gehaktballtjes, stukjes mais en champignons in een knoflookboter marinade

Ingrediënten
8 gehaktballetjes (eventueel al voorgebakken)
8 middelgrote champignons
2 maiskolven
75 gr boter, gesmolten
2 teentjes knoflook
Zout en peper
 
Bereiding

Verwijder eventuele bladeren van de maïskolf. Snijd de maïskolven met een scherp kartel mes in vieren. Breng een pan water aan de kook en kook de stukken mais ongeveer 8 minuten en giet daarna af. Pers de knoflook en meng met de gesmolten boter. Giet de helft van de boter over de champignons en schep met een lepel goed door elkaar. Schenk de rest van de boter over de maïskolven. Prik de stukken mais, gehaktballetjes en champignons om en om aan de spiezen. Bestrooi met wat peper en zout en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar op de bbq. 

Tip: Als je een stukje spek achter en voor een champignon aan de spies prikt dan verbrand hij minder snel en wordt hij lekker van smaak.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×