Ga naar de inhoud
Naanbrood maken

Naanbrood maken

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 ml roeryoghurt


  • 1 eetlepel olie
  • 270 gr zelfrijzend bakmeel ( + extra om te bestuiven )
  • Snuf zout
  • verse peterselie
  • 1 teentje knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout, geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olie. Hak een paar blaadjes peterselie fijn en voeg ook toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine.


  2. Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 4 porties en rol ze uit met een deegroller


    Naanbrood maken Naanbrood maken Naanbrood maken
  3. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie toe te voegen op middelhoog vuur. Bak het deeg nu gaar in ongeveer ca. 2 minuten per kant. Het deeg kan een beetje rijzen tijdens het bakken. Bestrijk de naanbroodjes na het bakken in met een beetje extra olie.


  4. Tip: voeg ook eens kruiden toe zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes aan het deeg.