Naanbrood maken

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout, geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olie. Hak een paar blaadjes peterselie fijn en voeg ook toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine.

  2. Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 4 porties en rol ze uit met een deegroller

  3. Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie toe te voegen op middelhoog vuur. Bak het deeg nu gaar in ongeveer ca. 2 minuten per kant. Het deeg kan een beetje rijzen tijdens het bakken. Bestrijk de naanbroodjes na het bakken in met een beetje extra olie. 

  4. Tip: voeg ook eens kruiden toe zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes aan het deeg.

Heeft het gesmaakt?
373 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!