
Naanbrood: makkelijk zelf maken
Maak zelf heerlijk naanbrood met dit gemakkelijke en snelle recept. Met dit recept meng je eerst alle ingrediƫnten en bak je vervolgens de naanbroodjes in de pan. Perfect als bijgerecht bij Indiase gerechten zoals curry's, maar ook lekker bij een kop soep of gewoon los met een frisse dip.
30 M
Ingrediƫnten: Naanbrood maken
Voor stuks
-
200 ml roeryoghurtāØāØ
-
1 eetlepel olie
-
270 gr zelfrijzend bakmeel ( + extra om te bestuiven )
-
Snuf zout
-
verse peterselie
-
1 teentje knoflook
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Naanbrood maken
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout, geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olie. Hak een paar blaadjes peterselie fijn en voeg ook toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine.
-
Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 4 porties en rol ze uit met een deegroller
-
Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie toe te voegen op middelhoog vuur. Bak het deeg nu gaar in ongeveer ca. 2 minuten per kant. Het deeg kan een beetje rijzen tijdens het bakken. Bestrijk het naanbrood na het bakken in met een beetje extra olie.
-
Tip: voeg ook eens kruiden toe zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes aan het deeg. Zo kun je lekker variƫren met naanbrood!
Tips
Waar eet je naanbrood bij?
Naanbrood wordt vaak gegeten bij Indiase gerechten zoals curry’s. Maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld een kop soep of met een dipje zoals hummus.
Hoe bewaar je naanbrood?
Je kunt het naanbrood ongeveer 2 dagen bewaren op kamertemperatuur. Bewaar deze in een afgesloten trommel of bakje.
Kun je naanbrood invriezen?
Ja, je kunt naanbrood invriezen. Laat het brood volledig afkoelen en wikkel deze in folie. Je kunt deze tot 3 maanden in de vriezer bewaren.
Heeft het gesmaakt?
404 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 186
- vet 4.5 gr
- verzadigd vet 1.5 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 1.5 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 5.5 gr
- zout 0.35 gr
Ook lekker