Naanbrood maken
Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.
30 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 ml roeryoghurt
-
1 eetlepel olie
-
270 gr zelfrijzend bakmeel ( + extra om te bestuiven )
-
Snuf zout
-
verse peterselie
-
1 teentje knoflook
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuf zout, geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olie. Hak een paar blaadjes peterselie fijn en voeg ook toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door met de hand of met een keukenmachine.
-
Maak nu een bal van het deel. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 4 porties en rol ze uit met een deegroller
-
Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie toe te voegen op middelhoog vuur. Bak het deeg nu gaar in ongeveer ca. 2 minuten per kant. Het deeg kan een beetje rijzen tijdens het bakken. Bestrijk de naanbroodjes na het bakken in met een beetje extra olie.
-
Tip: voeg ook eens kruiden toe zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes aan het deeg.
Heeft het gesmaakt?
404 stemmen
Ook lekker