Biryani met kip

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de rijst gaar en wel in de tussentijd de rozijnen in warm water. Wanneer de rijst gaar is, giet dan de rozijnen af en voeg deze toe aan de rijst en houd warm. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en hak of rasp de gember en knoflook fijn.

 Neem een wokpan, fruit de ui aan in een eetlepel zonnebloemolie en voeg na 2 minuten ook de gember en knoflook toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan 2 theelepels garam masala en het kaneel toe. Meng goed en bak dan de blokjes kipfilet mee. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe wanneer de kipfilet goudbruin is. Breng op smaak met zout en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Verdeel de kip na 15 minuten in een egale laag onderin een groot diep bord of de pan en zet het vuur uit.

 Meng ondertussen de kokosmelk met kurkuma tot er een gladde gele kleur ontstaat. Hak de munt fijn. Voeg nu de helft van de rijst over het kipmengsel samen met de helft van de munt en amandelen. Giet ook de helft van het gele kokosmengsel over de rijst.

 Verdeel nu de laatste helft rijst eroverheen en garneer met de overgebleven munt, amandelen en gele kokosmelk. Strooi als laatste nog 1 theelepel garam masala over de rijst. Dek de pan of het bord af en laat 5 tot 10 minuten doorstomen.

 

 Tips: houd je van pittig eten? Snijd dan een rode peper in ringen en bak deze tegelijk met de gember en knoflook mee.

 

 Een luxe variant van biryani? Vervang de kurkuma door een plukje saffraan en laat deze even in een eetlepel heet water weken voordat je deze aan de kokosmelk toevoegt.

 

biryani_kip
31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.