Biryani met kip
Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen
45 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr basmatirijst
-
60 gr rozijnen
-
3 kipfilets
-
1 grote ui
-
2 tenen knoflook
-
2 cm gember
-
4 tomaten in blokjes
-
200 ml kokosmelk
-
50 gr amandelen
-
5 gr munt
-
0.5 theelepel kaneel
-
1 theelepel kurkuma
-
3 theelepels garam masala ( Indiaas kruidenmengsel )
-
1 eetlepel zonnebloemolie
-
zout naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar en wel in de tussentijd de rozijnen in warm water. Wanneer de rijst gaar is, giet dan de rozijnen af en voeg deze toe aan de rijst en houd warm. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en hak of rasp de gember en knoflook fijn.
-
Neem een wokpan, fruit de ui aan in een eetlepel zonnebloemolie en voeg na 2 minuten ook de gember en knoflook toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan 2 theelepels garam masala en het kaneel toe. Meng goed en bak dan de blokjes kipfilet mee. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe wanneer de kipfilet goudbruin is. Breng op smaak met zout en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Verdeel de kip na 15 minuten in een egale laag onderin een groot diep bord of de pan en zet het vuur uit.
-
Meng ondertussen de kokosmelk met kurkuma tot er een gladde gele kleur ontstaat. Hak de munt fijn. Voeg nu de helft van de rijst over het kipmengsel samen met de helft van de munt en amandelen. Giet ook de helft van het gele kokosmengsel over de rijst.
-
Verdeel nu de laatste helft rijst eroverheen en garneer met de overgebleven munt, amandelen en gele kokosmelk. Strooi als laatste nog 1 theelepel garam masala over de rijst. Dek de pan of het bord af en laat 5 tot 10 minuten doorstomen.
-
Tips: houd je van pittig eten? Snijd dan een rode peper in ringen en bak deze tegelijk met de gember en knoflook mee.
-
Een luxe variant van biryani? Vervang de kurkuma door een plukje saffraan en laat deze even in een eetlepel heet water weken voordat je deze aan de kokosmelk toevoegt.
Heeft het gesmaakt?
37 stemmen
Ook lekker