10 x lekkere recepten voor juni

We gaan deze maand de zomer in. En daar horen heerlijke groenten en fruit van dat seizoen bij. Welke dat zijn en wat voor lekkers je er mee kunt maken lees je nu in deze blog!

Misschien heb je wel een eigen moestuintje, of kook je graag met de seizoenen mee. Dat laatste is sowieso een goed idee want de groenten en fruit soorten die nu in het seizoen zijn smaken extra lekker, zijn vaak extra voordelig en zijn duurzamer. Win, win, win! Dus kijk snel mee wat je in juni allemaal kunt maken.

Seizoensgroenten en fruit in de maand juni

In juni zijn groenten zoals tuinbonen, doperwten, radijsjes, courgettes, venkel, aubergine en nieuwe aardappelen op hun best. Deze verse groenten bieden niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een scala aan voedingsstoffen. Daarnaast zijn er verschillende soorten fruit die gedurende deze tijd van het jaar op hun hoogtepunt zijn, zoals aardbeien, frambozen, kersen en rode bessen. Deze sappige en zoete vruchten zijn perfect om te genieten als tussendoortje, toevoeging aan desserts of als ingrediënt in verfrissende zomerse drankjes. Het kiezen van seizoensgroenten en fruit is niet alleen een smakelijke keuze, maar ook een duurzame keuze, omdat ze lokaal geteeld worden en minder transport vereisen.

10 x de lekkerste recepten voor juni

#1 Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

#2 Noedels met zalm teriyaki en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Aziatisch recept voor een heerlijke roerbak met noedels, broccoli en zalm in een heerlijke teriyakisaus

#3 Gevulde courgette met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

#4 Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

#5 Brownies met aardbeien
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd + afkoelen
  • 16 personen
  • **

Deze zomerse brownies hebben een heerlijke romige topping met vers fruit.

#6 Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

#7 Koolrabisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geen idee wat je met koolrabi moet maken? Maak deze lekkere verse romige koolrabisoep, makkelijk zelf gemaakt in 20 minuutjes. Serveer met wat knoflookcroutons voor een lekkere crunch en bite.

#8 Poké bowl met watermeloen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 bowls
  • **

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

#9 Kersen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk dessert van zoete kersen met een krokante crumble laag bovenop. Lekker met een bol ijs of slagroom.

#10 Hollandse traybake met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

In 10 minuten doe je alle voorbereidingen voor deze makkelijke traybake met aardappels, bloemkool en wortel. Lekker met een frisse yoghurtdip met munt.

Vind je dit leuk?
11 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel