Ga naar de inhoud
10 x lekkere recepten voor de maand juni

10 x lekkere recepten voor de maand juni

Juni is aangebroken en dat betekent dat de zomer voor de deur staat! De dagen worden langer en de zon begint meer kracht te krijgen. En daarbij komt ook de wens voor meer frisse, lichte maaltijden die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.

30 mei 2024

Nienke Vinkenvleugel

Groenten en fruit in het seizoen in juni

In juni zijn er weer allerlei lekkere groente- en fruitsoorten in het seizoen. Maak bijvoorbeeld een frisse salade met sla, tomaat, komkommer en radijsjes. Of wat dacht je van heerlijke gerechten met broccoli of spinazie, die nu ook op z’n best zijn?

En dan hebben we het nog niet over het heerlijke zoete fruit gehad! Zoals de kers, die je lekker uit de hand kan eten, maar ook perfect is om een clafoutis mee te maken. Aardbeien zijn ook volop verkrijgbaar, dus maak daar bijvoorbeeld een dessert of zomerse smoothie mee.

De beste gerechten voor juni

Ik ben altijd op zoek naar inspiratie om te koken en bakken met seizoensgroenten en -fruit en ik ben super benieuwd wat jouw favoriete seizoensgerechten zijn. Expirimenteer je graag of heb je juist een aantal gerechten die je vaker maakt?

De top 10 met beste gerechten voor juni heb ik hieronder voor je verzameld. Het aspergeseizoen loopt trouwens nog tot 24 juni dus geniet ervan en maak er zeker nog wat lekkers mee! Kijk voor alle seizoensgroenten en -fruit voor juni in de zomer groente- en fruitkalender.

10 x de lekkerste recepten voor juni

Aspergeragout in pastei bakje

#1 Aspergeragout

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

Komkommer-salade

#2 Aziatische komkommersalade

Zin in een fris bijgerecht? Dan zit je met deze Aziatische komkommersalade goed. Binnen enkele minuten staat het op tafel en je kunt het ook nog tot een paar dagen in de koelkast bewaren.

Gevulde paprika met rijst

#3 Gevulde paprika’s met rijst

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

kip teriyaki recept

#4 Kip teriyaki

Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.

aardbeien-kwarktaart

#5 Aardbeien kwarktaart

Frisse kwarktaart met verse aardbeien die niet in de oven hoeft en makkelijk en snel te maken is zonder pakjes of zakjes

Preisoep met aardappel

#6 Preisoep met aardappel

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken. Inclusief tips voor lekkere toevoegingen om er een goede maaltijdsoep van te maken. In 25 minuutjes klaar.

halloumi salade

#7 Halloumi salade met gegrilde perzik

Lekkere lichte, maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas en perzik met een frisse en kruidige dressing.

portobello pizza's recept

#8 Portobello pizza’s

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Monchou-ijs-met-kersen_b

#9 Monchou ijs met kersen

Maak in 10 minuten dit heerlijke romige ijs met Monchou, kersen en Bastogne zonder ijsmachine

venkelsalade sinaasappel

#10 Venkelsalade met sinaasappel

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.