
10 x lekkere recepten voor de maand juni
30 mei 2025
Sandra Waterschoot
Groenten en fruit in het seizoen in juni
In juni zijn er weer allerlei lekkere groente- en fruitsoorten in het seizoen. Maak bijvoorbeeld een frisse salade met perzik, tomaat, komkommer en radijsjes. Of wat dacht je van heerlijke gerechten met broccoli of spinazie, die nu ook op zān best zijn?
En dan hebben we het nog niet over het heerlijke zoete fruit gehad! Aardbeien zijn ook volop verkrijgbaar, dus maak daar bijvoorbeeld een dessert of zomerse smoothie bowl mee.
De beste gerechten voor juni
Ik ben altijd op zoek naar inspiratie om te koken en bakken met seizoensgroenten en -fruit en ik ben super benieuwd wat jouw favoriete seizoensgerechten zijn. Experimenteer je graag of heb je juist een aantal gerechten die je vaker maakt?
De top 10 met beste gerechten voor juni heb ik hieronder voor je verzameld. Het aspergeseizoen loopt trouwens nog tot eind juni dus geniet ervan en maak er zeker nog wat lekkers mee! Kijk voor alle seizoensgroenten en -fruit voor juni in de zomer groente- en fruitkalender.
10 x de lekkerste recepten voor juni

#1 Lente pasta
Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

#2 Citroenrisotto
Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

#3 Bleekselderijsalade met appel
Deze romige, frisse en lichtzoete salade van bleekselderij, appel en walnoten is het perfecte bijgerecht voor de lente en zomer. Makkelijk om te maken en lekker voedzaam!

#4 Zalm uit de oven met zoete aardappel
Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. Ideaal toch?

#5 Smoothie bowl met banaan en aardbei
Heerlijk en eenvoudig recept voor smoothie bowl met banaan en aardbei. Een voedzaam en lekker begin van je dag! Deze smoothie in een kom is een lekkere en gezonde variatie op je alledaagse ontbijt.

#6 Galette met groene asperges
Een galette is een hartige Franse open taart met een rustieke korst. Je kunt deze vullen met hartige en zoete vullingen. In dit recept ging ik voor groene asperges, paprika en een frisse ricotta met citroen en dille Echt een super combinatie en ideaal voor Pasen voor bij de paasbrunch.

#7 Salade met frambozendressing
Frisse salade met avocado en walnoten en een heerlijke roze dressing van frambozen

#8 Burrata salade met tomaat – in 10 min. klaar
Deze burrata salade is een van mijn favoriete zomerse gerechten: fris, romig en in slechts 10 minuten op tafel. De combinatie van sappige tomaatjes, romige burrata en een vleugje balsamico maakt deze salade tot een echte smaakbom. Perfect als lichte lunch of bijgerecht.

#9 Spitskool roerbak met kerrie
Dit spitskool recept met kerrie en gehakt vind ik een heerlijke en snelle maaltijd, perfect voor elke dag van de week. Lekker om te eten met rijst en wat knapperige, gehakte walnoten bovenop. Binnen 15 minuten heb je dit al klaar!

#10 Aardbeien Romanoff
Een heerlijk en makkelijk toetje van slagroom en Griekse yoghurt met gepureerde aardbeien. Geserveerd in een glazen kommetje met verse aardbeien in een vleugje wodka, versierd met een muntblaadje voor de finishing touch.
Vind je dit leuk?
11 stemmen