Melanzane alla parmigiana

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatensaus toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit ongeveer 20 min pruttelen.

  2. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ondertussen de aubergines in dunne plakken van ca 0,5 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan of grillpan. Grill of bak de plakken aubergine in een pan (in porties) aan beide kanten.

  3. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Beleg de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde aubergine. Verdeel hier wat tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas over. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn en eindig met de kaas. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Verdeel voor het serveren nog wat verse basilicumblaadjes over de schotel.

  4. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
485 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!