Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Melanzane parmigiana

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Hak de ui en de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatensaus toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit ongeveer 20 min pruttelen.

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ondertussen de aubergines in dunne plakken van ca 0,5 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan of grillpan. Grill of bak de plakken aubergine in een pan (in porties) aan beide kanten.

 Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Beleg de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde aubergine. Verdeel hier wat tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas over. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn en eindig met de kaas. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Verdeel voor het serveren nog wat verse basilicumblaadjes over de schotel.

Melanzane parmigiana

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×