Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Melanzane parmigiana

Vegetarisch Italiaans gerecht met laagjes gegrilde aubergine, mozzarella, tomatensaus en parmezaanse kaas

Ingredienten
3 aubergines
2 bollen mozzarella
600 gr tomatenblokjes uit blik
1 theel italiaanse kruiden
Mespunt suiker
2 teentjes knoflook
1 uitje
4 eetl olijfolie
100 gr parmezaanse kaas, geraspt
Verse basilicum
 
Materialen
Ovenschaal
Grillpan
 
Bereiding
Hak de ui en de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de suiker, italiaanse kruiden en wat peper en zout. Laat dit ongeveer 20 min pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ondertussen de aubergines in dunne plakken van ca 0,5 cm. Bestrijk ze met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
 
melanzane01
melanzane01
melanzane01
melanzane01
Grill ze in een pan (in porties) aan beide kanten. Beleg de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde aubergine. Verdeel hier wat mozzarella, tomatensaus en parmezaanse kaas over. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Verdeel voor het serveren nog wat verse basilicum blaadjes over de schotel.

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×