Melanzane alla parmigiana
Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 ml tomatensaus
-
2 aubergines
-
1 uitje
-
1 teentje knoflook
-
snuf peper en zout
-
Handje verse basilicum
-
1 bol mozzarella ( in dunne plakjes gesneden )
-
75 gram Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
Olijfolie om in de bakken
Benodigdheden
-
Ovenschaal van ca 22 x 15 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui en de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatensaus toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit ongeveer 20 min pruttelen.
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ondertussen de aubergines in dunne plakken van ca 0,5 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan of grillpan. Grill of bak de plakken aubergine in een pan (in porties) aan beide kanten.
-
Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Beleg de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde aubergine. Verdeel hier wat tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas over. Herhaal dit totdat de ingrediƫnten op zijn en eindig met de kaas. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Verdeel voor het serveren nog wat verse basilicumblaadjes over de schotel.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
490 stemmen
Ook lekker