Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta Carbonara met Chorizo

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Ingrediënten
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 15 gr peterselie
  • 400 gr spagetti
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • 4 el yoghurt
  • 1 aubergine
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • in olie om te bakken

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze krokant. Snijd ook de aubergine in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak vervolgens de aubergine en knoflook in een scheutje olie. Meng de yoghurt, eieren, het sap van de citroen en de helft van de Parmezaanse kaas in een kommetje. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout.

Pasta-Carbonara-Chorizo-1.jpg
Pasta-Carbonara-Chorizo-2.jpg
Pasta-Carbonara-Chorizo-4.jpg

Giet de pasta af als deze gaar is en doe vervolgens terug in de pan met het vuur uit. Voeg nu de aubergine, chorizo en het mengsel van ei en yoghurt er aan toe. Meng goed en voeg de overige Parmezaanse kaas toe.

Tip: gooi het vet van de chorizo niet weg maar bak hier de aubergine in voor extra smaak.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (97 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal