Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta Carbonara met Chorizo

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Ingrediënten
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 15 gr peterselie
  • 400 gr spagetti
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • 4 el yoghurt
  • 1 aubergine
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • in olie om te bakken

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze krokant. Snijd ook de aubergine in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak vervolgens de aubergine en knoflook in een scheutje olie. Meng de yoghurt, eieren, het sap van de citroen en de helft van de Parmezaanse kaas in een kommetje. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout.

Giet de pasta af als deze gaar is en doe vervolgens terug in de pan met het vuur uit. Voeg nu de aubergine, chorizo en het mengsel van ei en yoghurt er aan toe. Meng goed en voeg de overige Parmezaanse kaas toe.

Tip: gooi het vet van de chorizo niet weg maar bak hier de aubergine in voor extra smaak.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×