Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta Carbonara met Chorizo

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Ingrediënten
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 15 gr peterselie
  • 400 gr spagetti
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • 4 el yoghurt
  • 1 aubergine
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • in olie om te bakken

Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze krokant. Snijd ook de aubergine in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak vervolgens de aubergine en knoflook in een scheutje olie. Meng de yoghurt, eieren, het sap van de citroen en de helft van de Parmezaanse kaas in een kommetje. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout.

Pasta-Carbonara-Chorizo-1.jpg
Pasta-Carbonara-Chorizo-2.jpg
Pasta-Carbonara-Chorizo-4.jpg

Giet de pasta af als deze gaar is en doe vervolgens terug in de pan met het vuur uit. Voeg nu de aubergine, chorizo en het mengsel van ei en yoghurt er aan toe. Meng goed en voeg de overige Parmezaanse kaas toe.

Tip: gooi het vet van de chorizo niet weg maar bak hier de aubergine in voor extra smaak.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (82 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x wereld stamppotjes
  • Hoofdgerecht
Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot met bonen

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Gezonde appel cakejes
Andijviestamppot met gerookte kip
Bietensalade met feta
Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
Thaise courgette noedels met omeletrol