Pizza met bacon en mango van de BBQ

De zoete smaak van de mango combineert heerlijk bij de zoute bacon, lekker uit de oven of van de BBQ

Hoofdgerecht 35 min + 15 baktijd

ingrediënten

voor 2 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de bodem volgens de verpakking of het recept. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het deeg in tweeen (of drieen) en draai er een bol van. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol een deegbol uit tot een ronde pizzabodem. Besmeer de bovenzijde met wat pizzasaus en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Snijd de mango in dunne plakjes of stukjes en verdeel over de pizza. Snijd het uitgebakken spek in stukjes en verdeel dit ook over de pizza. Bestrooi met wat kaas en zet ca 15 min in de oven. Bestrooi met wat peterselie.

  2. Manier op de BBQ: om de pizza op de BBQ te bakken heb je een barbecue nodig die je met een deksel goed kunt afsluiten. En gebruik een pizzasteen op de BBQ en leg deze al 20 min van te voren op de BBQ zodat deze goed warm kan worden. Bereid de pizza zoals hierboven staat beschreven. Houd een temperatuur van ca 250 graden van de barbecue aan. Bestrooi de pizzasteen met een beetje bloem. Leg de pizza hierop en doe de deksel van de barbecue dicht. Na ongeveer 8 - 10 min is hij klaar, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Check regelmatig of de bodem niet zwart wordt.

Heeft het gesmaakt?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!