Zalmpakketjes van de BBQ

Dit makkelijke vispakketje met groente en zalm kan bijna niet fout gaan en is lekker uit de oven of van de bbq.

Hoofdgerecht 25 min + 8 min

ingrediënten

voor 2 stuk

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook, gember en de helft van de rode peper heel fijn en doe in een kommetje. Pers de limoen uit en roer samen met de sojasaus hierdoor heen en zet apart.

  2. Neem een stuk aluminiumfolie en smeer deze in het midden lichtjes in met olie. Verdeel hier een handje peen en tauge op. Leg hier de zalm op en giet wat van het sojamengsel met de kruiden over de zalm.

  3. Snijd de bosui en de andere helft van de rode peper in ringetjes en verdeel over de zalm. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

  4. Vouw het pakketje goed dicht en vouw ook de zijkanten op. Leg ongeveer 20 min in een oven op 200° graden of ca. 8 tot 10 min op de BBQ.

Heeft het gesmaakt?
138 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!