Stroopwafel cheescake

Iedereen smult hiervan op een feestje: makkelijke no-bake cheesecake met stroopwafels

Bakrecept 45 min + 3 uur wachttijd

ingrediënten

voor 10 personen

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breek of maal de grote stroopwafels in stukjes. Snijd het vanillestokjes door de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Klop de slagroom bijna stijf met de zakjes klop fix. Voeg de vanillemerg, vanillesuiker en gewone suiker toe en roer goed door.

  2. Voeg daarna beetje bij beetje de roomkaas toe. Klop het mengsel nog even door zodat er geen klonters meer in zitten, voeg dan de nogatine toe. Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier. Verwarm de stukjes stroopwafel kort in een pan of in de magnetron totdat ze een beetje zacht worden en de karamel iets vloeibaar begint te worden.

  3. Verdeel ongeveer de helft tot 2/3 deel van de stroopwafels om de bodem te bedekken. Druk zachtjes aan. Giet het roomkaasmengsel voor de helft erop en bestrooi met de rest van de koek (bewaar wat kruimels voor decoratie). Giet de rest van het mengel erbovenop en decoreer de taart met wat kruimels en mini stroopwafels. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de taart 15 minuten voor het serveren uit de koelkast, hierdoor voorkom je dat de bodem nog erg hard is door de koeling.

  4. Bron: Smulweb

Heeft het gesmaakt?
403 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!