Stroopwafel taco’s

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

Nagerecht 30 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe 1 stroopwafel op een schoteltje 20 seconden op 900 watt in de magnetron. Leg een (brede) pollepel op 2 glazen en buig daar de stroopwafel voorzichtig overheen. Let op: de stroop kan erg heet worden en de stroopwafels kunnen breken. Doe dit dus erg voorzichtig en niet te snel.

  2. Herhaal dit bij de andere stroopwafels. Ik raad je aan ze 1 voor 1 in de magnetron te doen en daarna te buigen, omdat ze dan warm genoeg zijn om te buigen.

  3. Laat de stroopwafels afkoelen, zo worden ze weer hard.

  4. Maak ondertussen de vulling. Doe de mascarpone in een kom en doe hier de ongeklopte slagroom en de vanillesuiker bij. Mix dit totdat het stijf wordt en mix er dan ook de cacao doorheen.

  5. Zodra de stroopwafels weer hard zijn, kun je ze vullen met je zelfgemaakte vulling. Met 2 lepels kun je dit er handig in scheppen. Sprenkel hier de gesmolten chocolade en je versiering overheen, zoals sprinkles of nootjes.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.