Ga naar de inhoud
Stroopwafel taco’s

Stroopwafel taco’s

Een creatieve traktatie: stroopwafel taco's! Vul ze met een romige vulling van mascarpone en slagroom, verrijkt met cacao en vanillesuiker. Garneer met gesmolten chocolade en feestelijke sprinkles of nootjes.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 stroopwafels ( + evt. extra reserve )
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom ( ongeklopt )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 50 gr gesmolten chocolade
  • Sprinkles / nootjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe 1 stroopwafel op een schoteltje 20 seconden op 900 watt in de magnetron. Leg een (brede) pollepel op 2 glazen en buig daar de stroopwafel voorzichtig overheen. Let op: de stroop kan erg heet worden en de stroopwafels kunnen breken. Doe dit dus erg voorzichtig en niet te snel.


  2. Herhaal dit bij de andere stroopwafels. Ik raad je aan ze 1 voor 1 in de magnetron te doen en daarna te buigen, omdat ze dan warm genoeg zijn om te buigen.


  3. Laat de stroopwafels afkoelen, zo worden ze weer hard.


  4. Maak ondertussen de vulling. Doe de mascarpone in een kom en doe hier de ongeklopte slagroom en de vanillesuiker bij. Mix dit totdat het stijf wordt en mix er dan ook de cacao doorheen.


    Stroopwafel taco's stap 1 Stroopwafel taco's stap 2 Stroopwafel taco's stap 3
  5. Zodra de stroopwafels weer hard zijn, kun je ze vullen met je zelfgemaakte vulling. Met 2 lepels kun je dit er handig in scheppen. Sprenkel hier de gesmolten chocolade en je versiering overheen, zoals sprinkles of nootjes.


    Stroopwafel taco's stap 4 Stroopwafel taco's stap 5 Stroopwafel taco's stap 6