Ga naar de inhoud
Recept Italiaanse kapsalon + review 1 x kopen 5 x koken

Recept Italiaanse kapsalon + review 1 x kopen 5 x koken

Sofie en Jorrit van de blog Lekker & Simpel hebben net hun 3e boek uitgegeven. En deze keer in een leuk thema: 1 x kopen 5 x koken. Dit betekent dat er in het boek telkens 5 recepten zijn gemaakt met 1 hoofdingrediënt.

18 september 2017

Sandra

Het grappige vind ik dat Eric en ik ongeveer in dezelfde periode onze blog zijn gestart als Jorrit en Sofie met Lekker & Simpel. En dat we een van de weinige stelletjes zijn die samen een foodsite hebben. Ook Sofie kookt, blogt en schrijft fulltime voor de blog net als ik. Toen ik haar vorige jaar in real life ontmoette tijdens een perstrip was het erg leuk en vertelde ze al dat ze bezig waren met een nieuw boek. En nu is het eindelijk zo ver en ligt het kookboek in de (online) winkels.

De recepten in het boek zijn zoals je al verwacht lekker en simpel. Geen gekke ingrediënten en vaak binnen een half uur klaar. Ideaal voor als je na een werkdag niet weet wat je moet koken. Voor gevorderde (hobby)koks is het wellicht iets te simpel maar verder denk ik dat dit boek een musthave is voor iedereen die snel en makkelijk iets op tafel wil zetten met een leuke twist. Omdat het boek per ingrediënt is ingedeeld kun je makkelijk iets opzoeken als je bijvoorbeeld nog wat sperziebonen of een courgette hebt liggen.

Het boek bevat in totaal 200 recepten en is 320 pagina’s dik. Door middel van de kleur zie je of het vlees, vis, gevogelte of vega is. Er staat verder geen poespas in maar gewoon op elke pagina een lekker receptje. Een aantal voorbeelden van recepten zijn: Grieks gevulde aubergine, pasta ovenschotel met pompoen, risotto met doperwten en spek maar ook hartige taarten, soepen, salades, burgers en toetjes zijn er in te vinden.

Mijn oog viel op deze Italiaanse kapsalon en dat was een goeie keuze want hij viel heel erg in de smaak. Het recept is makkelijk te maken en weer eens iets anders dan een standaard AVG-tje.

Recept Italiaanse kapsalon
HOOFDGERECHT – 25 MIN + 15 OVENTIJD – 2 PERSONEN

Ingrediënten
450 gr aardappels
1 bol mozzarella
125 gr cherrytomaatjes
1 paprika
1 ui
200 / 250 gr rundergehakt
Groene pesto

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de ui, paprika, mozzarella en cherrytomaatjes in stukjes. Schil zonodig de aardappels en snijd ze in blokjes (ik gebruikte aardappelpartjes uit zak). Bak de aardappels circa 18 minuten in een pan met een scheutje olie (ik bakte ze maar 12 min omdat ze al iets voorgekookt zijn uit zak). Giet een scheutje olie in een andere pan en bak hierin het gehakt. Als het gehakt gaar is voeg je de ui en paprika toe; bak dit een paar min mee.

Zet het vuur uit (ik schepte nog 1 eetlepel pesto door het gehakt). Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van een ovenschaal. Schep het vlees met de ui en paprika eroverheen. Verdeel vervolgens de tomaatjes en mozzarella er over. Zet het geheel nog 10 -15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Serveer met een beetje pesto.

PS: ik gebruikte 250 gr rundergehakt i.p.v. 200 gr omdat dit makkelijk was i.v.m. de verpakking.