Ga naar de inhoud
Review 100 Snelle Wereldrecepten + recept Surinaamse bami

Review 100 Snelle Wereldrecepten + recept Surinaamse bami

Exotisch hoeft niet altijd moeilijk en ingewikkeld te zijn, dat bewijst dit nieuwe boek 100 snelle wereldrecepten wel. Hieronder vertel ik je meer over de inhoud van het boek en deel ik het recept van de Surinaamse bami.  

9 januari 2019

Sandra Waterschoot

Het boek 100 snelle wereldrecepten is alweer het 4e boek van Sofie en Jorrit van de blog Lekker en Simpel. Zoals je van hun gewend bent staan er in dit boek ook weer hele eenvoudig en simpele recepten. Deze keer nemen ze je mee op wereldreis door o.a. Zuid Afrika, Australië, Turkije, India, VS en Italië. Maar ook ons eigen landje komt aan bod.

Sommige gerechten hebben exotische of lastige namen maar zoals zarzuela (visstoof), kladkaka (Zweedse taart) of bibimbap (Koreaanse bowl). Maar laat je niet afschrikken want de ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt en de gerechten zijn ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Mijn oog viel op de Surinaamse bami omdat ik deze nog niet eerder heb gemaakt en hij al een tijdje op mijn lijstje stond. Het is een lekkere en makkelijke maaltijd en perfect om eens mee af te wisselen en heel anders dan bijvoorbeeld een spaghetti bolognese. Om het compleet te maken hebben wij er nog een eitje bij gebakken.

Ben je op zoek naar uitgebreide authentieke recepten dan is dit boek wellicht niet voor jou, maar voor een snelle en gevarieerde avondmaaltijd is dit boek perfect. Het boek

100 snelle wereldgerechten heeft 223 pagina’s en de prijs is 21,99.



Recept Surinaamse bami

HOOFDGERECHT – 20 MIN – 2 PORTIES

Ingrediënten
150 gr kipfilet
150 gr spaghetti
verse selderij
1 ui
1 teen knoflook
1 maggi of groentebouillon blokje
1 theelepel gemalen gember
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel ketjap manis
3 eetlepels sojasaus
Snufje zwarte peper

Voor erbij: gebakken eitje, komkommer

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de ui, selderij, kipfilet en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de kip, gember en een snufje zwarte peper toe. Bak de kip rondom bruin.

Meng er daarna 1 verkruimeld maggiblokje en de tomatenpuree er doorheen. Na ongeveer 1 minuut giet je de sojasaus en ketjap manis erbij, gevolgd door de spaghetti. Hussel alles goed door elkaar en serveer de Surinaamse bami met wat fijngesneden selderij, komkommer en eventueel een gebakken eitje.

Dit recept is gemaakt door Jaimy