Review boek Gezonde weekmenu’s + vegetarische stroganoff

Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.

Soms is het gewoon druk doordeweeks en dan is het erg fijn om vooral alle boodschappen al in huis te hebben en precies te weten wat je die week gaat koken. Daar is dit boek een fijn hulpmiddel voor, want de weekmenu’s zijn helemaal goed uitgedacht met heerlijke, afwisselende recepten.

boek voedzaam en snel www.leukerecepten.nl
boek voedzaam en snel www.leukerecepten.nl

Alle recepten in het boek staan binnen 20 minuten op tafel en bevatten eenvoudige ingredienten. Ze zijn perfect voor een doordeweekse maaltijd of tijdens een druk weekend. Elk weekmenu bevat 6 recepten en extra inspiratie voor in het weekend. Dat de recepten gezond zijn, dat is een belangrijk criterium en dit betekent onder andere; minimaal 250 gram groenten per dag, variatie en voldoende vezels. De andere criteria lees je in het boek.

Na een korte introductie word je al snel voorgesteld aan de weekmenu’s. Alle weekmenu’s zijn opgebouwd uit recepten met vlees, vis en natuurlijk ook vegetarische varianten. Ook zijn de recepten ontzettend gevarieerd en komen alle wereldkeukens aan bod. In totaal bevat het boek ruim 80 recepten en na elk weekmenu is er een boodschappenlijst toegevoegd zodat je meteen voor heel de week boodschappen kan doen. Ook staan bij elk recept de voedingswaarden vermeld zodat je precies weet hoeveel calorieën, eiwitten, vet, koolhydraten en/of vezels het recept bevat.

boek voedzaam en snel www.leukerecepten.nl
boek voedzaam en snel www.leukerecepten.nl

Tijdens het bladeren in het boek viel mijn oog op de vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst. Een recept voor vegetarische stroganoff stond nog op de kooklijst voor Leuke recepten, dus dat kwam mooi uit. Daarnaast is de vegetarische variant een leuke twist op het klassieke recept. Er wordt namelijk in plaats van vlees lekker veel groenten gebruikt en de slagroom en vodka worden vervangen door crème fraîche. Tijdens het koken kon ik het toch niet laten om een eigen draai aan het recept te geven, dus voegde ik een een snufje kaneel toe, ik houd van een zoete touch in het stroganoff! Het gerecht was heerlijk en niet moeilijk om te maken.

Het boek bevat 144 pagina’s en de prijs is €15.

boek voedzaam en snel www.leukerecepten.nl

Recept Vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst

HOOFDGERECHT - 20 MIN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
150 gr zilvervliesrijst
1 ui
1 eetlepel olijfolie
200 gr champignons
1 rode paprika
1 rode chilipeper
1 teen knoflook
140 gr tomatenpuree
200 gr crème fraîche
1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
200 gr spinazie
7 gr peterselie
1 theelepel kaneel
Peper en zout

Bereiding:
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pel en snipper de uit en fruit hem circa 3 minuten in een beetje olie in een ruime pan. Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika door, verwijder de steel, zaadlijsten en zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de champignons en paprika bij de ui en bak alles 5 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper de knoflook en voeg die samen met de peper toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar. Voeg vervolgens tomatenpuree, de crème fraîche, gerookte paprika en kaneel toe en roer. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg water toe indien nodig. Hak de spinazie grof en roer hem door de stroganoff. Verwarm alles 2 minuten zodat de spinazie enigszins slinkt. Snijd intussen de peterselie fijn en serveer hem bij de stroganoff en de rijst.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Carola 13 maart 2019 om 18:38

Vanavond het recept gemaakt wel wat kleine wijzigingen. Ik bak tomatenpuree mee met de ui dat haalt het zuur uit de puree. En ipv spinazie heb ik wat stukjes snijboon erdoorheen gedaan (avond ervoor al spinazie gegeten). En bij rijst kook ik meestal rode linzen mee, zo krijg je minder koolhydraten binnen.