![Review boek Gezonde weekmenu’s + vegetarische stroganoff](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2018/09/boek-voedzaam-en-snel_02.jpg)
Review boek Gezonde weekmenu’s + vegetarische stroganoff
Dit boek met allemaal gezonde weekmenu’s is geschreven door Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Voor maar liefst 12 weken staan er recepten in die allemaal gezond en snel op tafel staan.
15 oktober 2018
Sandra
Recept Vegetarische stroganoff met zilvervliesrijst
HOOFDGERECHT – 20 MIN – 2 PERSONEN Ingrediënten 150 gr zilvervliesrijst 1 ui 1 eetlepel olijfolie 200 gr champignons 1 rode paprika 1 rode chilipeper 1 teen knoflook 140 gr tomatenpuree 200 gr crème fraîche 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder 200 gr spinazie 7 gr peterselie 1 theelepel kaneel Peper en zout Bereiding: Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pel en snipper de uit en fruit hem circa 3 minuten in een beetje olie in een ruime pan. Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika door, verwijder de steel, zaadlijsten en zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de champignons en paprika bij de ui en bak alles 5 minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper de knoflook en voeg die samen met de peper toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar. Voeg vervolgens tomatenpuree, de crème fraîche, gerookte paprika en kaneel toe en roer. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg water toe indien nodig. Hak de spinazie grof en roer hem door de stroganoff. Verwarm alles 2 minuten zodat de spinazie enigszins slinkt. Snijd intussen de peterselie fijn en serveer hem bij de stroganoff en de rijst. Dit recept is gemaakt door JaimyVind je dit leuk?
1 stemmen
Bedankt voor je stem!