Speculoos cheesecake + review Cheesecake boek
1 december 2018
Sandra Waterschoot
Het boek van Sabine van Ohmyfoodness.nl draait helemaal om haar favoriete taart, al vanaf dat ze een klein meisje is. De liefde voor deze taart begon bij het familierecept van MonChoutaart en is alleen maar groter geworden nadat Sabine in Amerika de het restaurant Cheesecake Facory ontdekte. Daar leerde ze dat ze los kon gaan met cheesecake smaken en dat is precies wat ze in haar nieuwste boek gedaan heeft.
Sabine gaat ook terug naar de basis en leert je in dit boek hoe je een goede cheesecake maakt. Dit doet ze in 8 essentiƫle tips voor het maken van haar lievelingsstaart. Denk aan het gebruik van een waterbad, het hebben van geduld en het gebruik van de beste ingrediƫnten. Daarom geeft ze aan welke eieren, chocolade en welke ze springvorm gebruikt. Vervolgens ben je helemaal klaar om cheesecakes te gaan bakken!
Het boek start vervolgens met twee basisrecepten; die van een no-bake cheesecake en een baked cheesecake. Vervolgens start de reis door het cheesecake boek met de volgende klassiekers: red velvet, tiramisu en een carrotcake cheesecake. Er komen ook cheesecakes aan bod zoals; roze tompouce, whiskey & bacon en passievrucht. Ook de bekende candybars zoals Kinderbueno, Bounty en Snickers worden gebruikt in de cheesecake recepten. Daar zit zeker iets tussen wat je direct wilt maken.
Een recept kiezen is dus ontzettend moeilijk, maar het is toch gelukt. Gezien de koude dagen aangebroken zijn en we richting de feestdagen gaan, is de keuze op de Speculoos cheesecake gevallen. Hierin wordt heerlijke speculoospasta wordt gebruikt en ook koek- en speculaas kruiden zijn in het recept verwerkt. Ideaal dus voor Sinterklaas of bij een kopje thee bij het haardvuur.
Het boek Cheesecake heeft 50 recepten heeft 142 paginaās en de prijs is ā¬20.
Recept Speculoos Cheesecake
TAART – 30 MIN + 75 MIN OVENTIJD + 1 NACHT OPSTIJVEN – 1 CHEESECAKE
Ingrediƫnten:
Bodem:
200 gr koffieleutjes
75 gr boter
Cheesecakebeslag:
600 gr naturel roomkaas
125 gr crĆØme fraĆ®che
150 gr kristalsuiker
50 gr speculoospasta
1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
1 ttheelepel vanille aroma
3 eieren + 1 eidooier
1 eetlepel maĆÆzena
Decoratie
100 gr speculoospasta
Koffieleutjes
Benodigdheden:
Ronde bakvorm van 20 cm
Bakpapier
Een kommetje met water, ovenbestendig
Keukenmachine
Bereiding:
Verwarm de oven op 150 graden en bekleed de springvorm volledig met bakpapier. Zet ook het kommetje met water vast in de oven. Maal de koffieleutjes fijn in de keukenmachine en smelt ondertussen vast de boter. Voeg beide ingrediĆ«nten samen, schep even goed om en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan. Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de crĆØme fraĆ®che, kristalsuiker, Speculoospasta, koek- en speculaaskruiden en het vanille aroma romig. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier en maĆÆzena.
Klop het geheel tot een klontvrij beslag. Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht opstijven in de koelkast. Schep de volgende dag de speculoospasta in een steelpannetje en verwarm een beetje zodat de spread beter smeerbaar is. Smeer de bovenkant van de cheesecake helemaal in met de Speculoospasta en decoreer de cheesecake met hele en verkruimelde koffieleutjes.
Bewaar de cheesecake in de koelkast.
Vind je dit leuk?
Nog geen stemmen