
Review: de nieuwe companion in de keuken + risotto recept
21 oktober 2015
Sandra Waterschoot


Het eerste dat me opviel aan deze alles in 1 keukenmachine is het mooie design en het eenvoudige bedieningspaneel. Voor zo’n veelzijdige machine had ik verwacht dat het ingewikkelder zou zijn maar het is eigenlijk heel erg simpel. Er zijn 6 automatische programma’s maar je kunt ook zelf de tijd, functie en temperatuur handmatig instellen.
Automatische programma’s:– Sausprogramma- Soepprogramma: fijne en grove soep- Stoofprogramma: stoofgroenten, stoofschotels en risotto- Stoomprogramma: zachte en intense stoom- Deegprogramma: brood, brioche en cake- Dessertprogramma


Accessoires:
– Een ultrablade mes om bijvoorbeeld groenten in een paar seconden fijn te hakken.- Een menger die ronddraait terwijl de machine kookt zodat je niet hoeft te roeren.- Een garde die bijvoorbeeld in een handomdraai room of eiwitten opklopt.- Een mes om te kneden/hakken, ideaal voor het kneden van deeg of het hakken van harde ingredienten als noten en ijs.- Een stoommand om groente en vis te stomen zodat de smaken goed behouden blijven. Om de proef op de som te nemen maakte ik risotto met de Tefal Cuisine Companion . Risotto is echt een gerecht wat veel tijd in beslag neemt omdat je steeds beetjes bouillon moet toevoegen en weer moet roeren en wachten. Toen ik begon met de courgette in stukjes te snijden bedacht ik me dat dit ook prima met de keukenmachine kan. Binnen een paar seconde was alles goed gehakt, hier had ik echt niet tegenop gekund met mijn koksmes.

Nadat de groenten een paar minuten gestoofd hadden kon de rijst en de bouillon er bij. Ik had even mijn bedenkingen omdat de hoeveelheid bouillon heel veel leek in verhouding met de rijst. Terwijl de risotto bereid werd door mijn companion in de keuken heb ik veel dingen kunnen doen. Het was een druk dagje waardoor het heel fijn was dat ik wat extra tijd had om bijvoorbeeld het logeerbed op te zetten voor onze logee en een aantal mailtjes te beantwoorden. Na 22 minuten was de risotto klaar! Gelukkig was het helemaal goed gekomen met het vocht en de rijst. Het resultaat was een lekkere smeuïge risotto. Nog wat basilicum, kaas en parmaham er bij en we konden zo aan tafel!





Recept risotto met courgette en parmaham
HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 4 PERSONEN Ingrediënten300 gr risotto1 courgette800 ml bouillon1 sjalotje80 ml witte wijn80 gr parmaham30 gr geraspte parmezaanse kaasHandje verse basilicum blaadjesScheutje olijfolie BereidingSnijd de sjalot en de courgette in grove stukken. Plaats het ultrablade hakmes in de keukenmachine en voeg de sjalot toe, hak de sjalot 10 seconde op snelheid 11. Voeg de courgette toe en mix nog 20 seconden op stand 5. Neem het mes uit de kom en plaats de menger. Voeg een scheutje olijfolie toe en start het stoofprogramma P1 op 130 graden zonder dop. Voeg na 3 minuten de risottorijst toe en laat nogmaals 3 minuten stoven. Voeg de wijn toe en stoof nog 1 minuutje mee.


Giet de bouillon bij de rijst in de keukenmachine. Start het stoofprogramma P3 op 95 graden en kook de risotto in 22 minuten gaar. Roer daarna de parmezaanse kaas en de verse blaadjes basilicum er door. Serveer met de parmaham.

Vind je dit leuk?
1 stem